Van 5 Tot 9
Image default
Winkelen

Kunstgras kopen

Kunstgras is een populair alternatief voor echt, natuurlijk gras, dankzij het gemakkelijk te onderhouden karakter en de manier waarop het nooit onkruid heeft of gemaaid hoeft te worden, terwijl het ongerept en perfect blijft met minimaal onderhoud. Het kan echter verwarrend zijn om uit te zoeken hoe je kunstgras kunt kopen en hoe je ervoor moet zorgen als je het eenmaal hebt geïnstalleerd, aangezien de meeste gidsen voor gazononderhoud zich richten op natuurlijk echt gras, dat een totaal andere benadering van onderhoud en installatie vereist.

Waarom zou kiezen voor kunstgras?

Waarom zou je kunstgras kopen in plaats van echt natuurgras? Welnu, er zijn een aantal redenen die je zou kunnen overwegen wanneer je nadenkt over wat voor soort gazon je wilt kopen. Natuurlijk gras heeft zo zijn voordelen. Deze zullen we dan ook hieronder bespreken.

Bespaar tijd

Een van de grootste redenen waarom je misschien een kunstgrasveld wilt kopen, is de onderhoudstijd. De meeste mensen met gazons brengen gemiddeld 7 weken van hun leven door met het maaien van het gazon. Dat is bijna 2 maanden van je leven besteed aan het maaien van het gras (ongeveer 19 uur per jaar)! Kunstgras hoeft niet te worden gemaaid, waardoor je jaarlijks enorm veel tijd bespaart. Daarnaast zijn grasmaaiers schadelijk voor het milieu. Een gasaangedreven grasmaaier een uur laten draaien komt in de buurt van een volle 150 kilometer aan autorijden! Stel je voor. Een dag met een gasmaaier werken produceert behoorlijk wat kooldioxide, zeg maar gerust een aanzienlijke hoeveelheid! Hoewel de milieuvoordelen van een natuurlijk gazon zelf natuurlijk nog steeds de moeite waard zijn om te onthouden; gras is een waardevol onderdeel van het natuurlijke ecosysteem.

Andere voordelen

Andere redenen om kunstgras te willen zijn onder meer gezondheids- en waterkosten; Miljoenen mensen wereldwijd lijden aan hooikoorts, en bijna alle gevallen van hooikoorts worden veroorzaakt door een allergie voor het stuifmeel dat door gras wordt geproduceerd. Als je last hebt van hooikoorts, kan de kunstmatige variant van gras een geweldige manier zijn om een ​​mooi gazon te hebben zonder elke zomer leed en niezen te veroorzaken. Bovendien hoeft kunstgras niet te worden bewaterd, wat je elk jaar een enorme besparing op je waterrekening kan opleveren in vergelijking met de hoeveelheid die nodig is voor het onderhouden van een natuurlijk grasveld!

Hoe kan je het gras het beste onderhouden?

Het onderhouden van ervan is veel gemakkelijker dan het onderhouden van een natuurlijk gazon met echt gras, aangezien het niet nodig is om water te geven, te maaien, te bemesten of te wieden. Het enige dat je hoeft te doen, is regelmatig vuil wegvegen met een harde bezem, omdat vuil en bladeren je gazon er rommelig uit kunnen laten zien en de groei van mos op je kunstgras kunnen stimuleren. Als je je kunstgras dieper wilt reinigen, bijvoorbeeld als je huisdieren een rotzooi op het gazon hebben achterlaten, gewoon warm water mengen met milieuvriendelijk wasmiddel en dat over het kunstgras gieten zou meer dan voldoende moeten zijn om je kunstgras schoon te houden. Het is hygiënisch en het ziet er altijd geweldig uit.

https://www.kunstgrasdirect.nl