Van 5 Tot 9
Image default
Woning en Tuin

Kokosmatten

In een wereld waarin we allemaal groener willen zijn, zijn kokosmatten de ideale oplossing alszijnde milieuvriendelijke entreematten. Kokos is een natuurlijk, duurzaam materiaal dat biologisch afbreekbaar is. Hoewel het een biologisch afbreekbaar product is, maken de sterkte en duurzaamheid ervan dat het een duurzaam materiaal is dat voor vele toepassingen kan worden gebruikt, maar ook voor vloeren en entrees.

Wat zijn kokosmatten?

Hoewel je misschien nog nooit van de term kokosmatten hebt gehoord, is het waarschijnlijk dat je ze bij het oversteken van de drempel in huizen en bedrijven hebt gezien. Kokosmatten worden vaak gebruikt voor entrees en veranda’s. Met korte, taaie haren helpt kokosmatten om schoenen te drogen en vuil te verwijderen voordat het pand wordt betreden. Kokosmatten zijn meestal bruin van kleur. Het kan echter in een reeks kleuren worden geverfd om bij elke interieurstijl te passen. Ongeacht de kleur blijven de attributen hetzelfde; sterke, duurzame borstelharen die zorgen voor een effectieve reiniging. Hoewel veel mensen kokosmatten misschien gewoon een “deurmat” noemen, kan het ook bekend staan ​​als een kokosmat, of entreemat.

Waar is kokosmat van gemaakt?

Een kokosmat is gemaakt van 100% natuurlijke vezels. Deze milieuvriendelijke, natuurlijke vezels zijn afgeleid van de schil van de kokosnoot. De schil is de waterbestendige laag tussen de buitenste laag van de kokosnoot en de harde schaal aan de binnenkant. De vezels van kokos staan ​​bekend om hun sterkte en veerkracht, ze beschermen de kokosnoot tenslotte tegen verschillende omstandigheden, en de waterdichte eigenschap helpt het kokosvlees vers te houden, zelfs als het vele dagen over de zee heeft gedreven.

De reden voor de sterkte van de kokosvezels is te danken aan de taaie, dikke wanden van de vezel gemaakt van onoplosbare cellulose. Kokosvezels hebben ook een hoog gehalte aan lignine, een stof die in planten voorkomt en die de plant houtachtig, broos en stijf maakt en de kans op rotten verkleint. De natuurlijke eigenschappen van kokos of kokosnootschil maken het ideaal om te matten, omdat het waterbestendig, sterk en duurzaam is. Bovendien maakt het milieuvriendelijke karakter van kokos het de perfecte keuze voor de milieubewuste klant.

Waar wordt kokos nog meer voor gebruikt?

Er zijn verschillende soorten kokos beschikbaar en elk heeft zijn eigen eigenschappen waardoor het perfect is voor verschillende toepassingen. Rood kokos (hoewel het er bruin uitziet) is de meest populaire optie voor kokosmatten, omdat het een zware vezel is. Naast entreematten komt rode kokos ook voor in vloertegels, matrassen en borstels. Bruin kokos, aan de andere kant, is zachter dan rood kokos en wordt gebruikt in bekleding voor opvulling. Witte kokos is ook een optie, die is afgeleid van onrijpe kokosnoten. Witte kokos is veel zachter dan rode kokos en wordt vaak gebruikt voor visnetten en touwen.

Bescherming

Kokosmatten zijn niet alleen een uitstekende mat voor entrees, maar worden ook gebruikt om omgevingen te beschermen. De beschermende aard ervan kan helpen beschermen tegen degradatie en erosie. Kokosmatten kunnen helpen om de bodem te stabiliseren en het land te beschermen terwijl de vegetatie wortel schiet. Men richt zich echter vaak op kokosmatten voor huizen en bedrijven. De matten worden gemaakt met behulp van een naaldvilttechniek om de vezels aan elkaar te binden, en vervolgens worden de vezels in vorm gegoten en op een PVC-rug geplaatst. Men biedt vervolgens matten of mattenrollen aan die kunnen worden gesneden om aan verschillende behoeften te voldoen.

 

https://www.deurmatdirect.nl/