Van 5 Tot 9
Image default
Architectuur

Lichtstraat in de mooie zomermaanden

Als je natuurlijk licht in huis wil is een lichtstraat de beste keuze waar je vooral in de mooie zomermaanden van kunt genieten. Door de lichtstraat komt er veel natuurlijk licht binnen waar je van kunt genieten en bovendien betaal je ook minder voor de energierekening.

Een lichtstraat bestaat voor een groot deel uit glas met een houten, stalen of aluminium frame. Het wordt door een aannemer op het dak geplaatst waar door het glas licht naar binnen komt. Hiervoor moet de aannemer wel eerst een stuk van het dak verwijderen waar de lichtstraat later geplaatst zal worden.

De eerste stap is het aanvragen van een offerte en vinden van de een aannemer. Wanneer je dit voor elkaar hebt zal de aannemer afspraak maken voor de verbouwing. Eerst zal de aannemer een stuk van het dak verwijderen en daarna wordt dit stuk van het dak versterkt. Als dit klaar is kan het stuk van het dak worden aangepast zodat de lichtstraat geplaatst kan worden.

De laatste stap is het plaatsen van de lichtstraat zelf en daarna kun je er gelijk van genieten. De gehele installatie neemt meestal niet meer dan een dag in beslag omdat de lichtstraat zelf al prefab is.

velux.nl

serbo.nl

slimster.nl