Van 5 Tot 9
Image default
MKB

Meer succes behalen? Creëer een inspirerende werkomgeving!

Een groot gedeelte van de samenleving spendeert een groot deel van zijn of haar leven op het werk. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat niet iedereen altijd even gelukkig is op het werk. Het beste wat je doet voor je medewerkers, is het bieden van een fijne werkomgeving. Het werkgeluk wordt namelijk sterk beïnvloed door de omgeving waarin zij werken. Zijn al je medewerkers tevreden? Dan boek je automatisch ook meer succes met je onderneming. Dus wil je meer succes behalen? Lees dan snel verder! 

Ontspanning is net zo belangrijk als hard werken! 

Veel werkgevers vergeten het belang van ontspanning. Door goed te ontspannen ben je weer volledig opgeladen om aan het werk te gaan. Probeer daarom een plek te creëren op kantoor waar even niet gewerkt wordt. Een bar, een tafel waar je luncht, een voetbaltafel of een dartbord. Zolang er maar genoeg mogelijkheid is om te ontspannen. Daarnaast draagt muziek ook bij aan ontspanning. Wij raden het daarom ook aan om een dab+ wekkerradio te plaatsen in deze ruimte. Waarom een wekkerradio? Er moet natuurlijk wel weer op tijd gewerkt worden! 

Ergonomisch kantoormeubilair 

Een goede werkhouding is erg belangrijk. Als de medewerkers niet de juiste werkhouding hebben, krijgt hij of zij op een gegeven moment last van de nek, schouders of polsen. Kies daarom voor een goed bureau en een bureaustoel. Eigenlijk dien je te zorgen voor een werkplek op maat, maar met de flex werkplekken is dit natuurlijk een stuk lastiger. Gebruik daarom kantoormeubilair dat op hoogte verstelbaar is! Uiterlijk is bij kantoormeubilair ondergeschikt aan functionaliteit en comfort: het moet gewoon goed zijn. 

De juiste verlichting 

Slechte verlichting wordt nog te vaak over het hoofd gezien op de werkplek. Wanneer we het hebben over het creëren van een inspirerende werkomgeving voor medewerkers is de juiste verlichting van groot belang. Slechte verlichting gaat namelijk gepaard met gezondheidsklachten, zowel lichamelijk als geestelijk. Denk hierbij aan vermoeide ogen, hoofdpijn, stress en angst. 

 

Zorg daarom voor voldoende indirecte verlichting. Op kantoor moet minimaal één plafondlamp zijn om in de wintermaanden voor een constante basis helderheid te zorgen. Daarnaast is het belangrijk om de bureaus, voor zover het kan, zo dicht mogelijk bij de ramen te plaatsen. Natuurlijk licht is namelijk het beste licht wat er is! Houd hierbij wel rekening met het feit dat er geen zonlicht op het scherm dient te vallen. Als er veel ramen op kantoor zijn, zorg dan dat het scherm met enige afstand van het raam geplaatst wordt.