Van 5 Tot 9
Image default
Beauty en verzorging

Met deze tips krijg je een mooie, stralende huid!

Voor een natuurlijke schoonheid is een egale, stralende huid belangrijk. Door een combinatie van een goede huidverzorging en een gezonde levensstijl is het mogelijk om je huid in een goede conditie te krijgen. Dit artikel zal toelichten welke routine je kunt ontwikkelen om een mooie huid te krijgen en te behouden. 

Bezoek regelmatig een huidkliniek

Om de huid professionele verzorging te bieden, is het raadzaam om regelmatig een huidkliniek te bezoeken. Daar kun je je huid een extra booster geven, om de algehele conditie te verbeteren of herstelproces op gang te brengen. Zo kan een huidkliniek aanwezige cellen intensief voeden, wat ervoor zorgt dat er extra elastine en collageen aangemaakt worden. Hierdoor zal de huid er frisser en stralender uit gaan zien. Ook kun je je huid intens laten reinigen door een peeling die de poriën vrij van vuil maken. Natuurlijk kun je in een huidkliniek ook oneffenheden zoals acne laten verwijderen. 

Reinig je gezicht

Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan vervuiling van buiten. Daarnaast kan er make-up in de poriën verstopt raken. Daarom is het belangrijk om de huid goed te reinigen, bij voorkeur twee keer per dag. Zo kun je bij voorkeur je gezicht goed schoonmaken voordat je er ‘s morgens een dagcrème op aanbrengt. In de avond is het zaak om de huid te ontdoen van alle verontreinigende stoffen waar het in de loop van de dag mee in aanraking is gekomen. Gebruik daarbij schone handdoeken. Maak make-up kwastjes en watjes regelmatig schoon of vervang ze. 

Gebruik de juiste producten 

Veel crèmes worden aangeprezen als een product dat de huid effectief stralend maakt. Echter, welk product voor jou het beste werkt, is afhankelijk van je huidtype. Zo heeft een droge huid baat bij een hydraterende crème, terwijl een vette huid een matterende crème nodig heeft. Bovendien hebben verschillende delen van je gezicht een specifieke voeding nodig, zoals een serum voor rond de ogen. Kijk daarnaast goed naar de ingrediënten van de crème. De huid haalt het meest uit producten die veel vitamine C en A en antioxidanten bevatten. 

Zorg goed voor jezelf 

Naast de verzorging van de oppervlakte van de huid is ook de verzorging van de binnenkant belangrijk. Een goede levensstijl bevordert een mooie, stralende huid. Sporten, bijvoorbeeld, vermindert het stressniveau maar stimuleert de bloedcirculatie. Daarnaast is het belangrijk dat je veel water drinkt. Water hydrateert de huid en zorgt er tevens voor dat schadelijke stoffen in je lichaam afgevoerd worden.