Van 5 Tot 9
Image default
Gezondheid

Oksels lichter maken | 4 effectieve behandelmethodes

Donkere oksels hebben kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is het een lange zoektocht om te achterhalen waarom je hier nu juist last van hebt en vaak sta je op het einde van je zoektocht nergens. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kan houden en die je kan toepassen om de zoektocht misschien wat eenvoudiger en korter te maken.

Gebruik Skinlight

Er zijn crèmes die tegen donkere oksels kunnen helpen en Skinlight is hier 1 van. Skinlight is een voedende crème gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Bij het maken van deze crème is een speciale whitening technologie gebruikt die er voor zorgt dat de crème tot diep in de huid door dringt. Bovendien heeft Skinlight, in tegenstelling tot andere crèmes, een neutrale PH waarde wat maakt dat deze voor alle huidtypes geschikt is. Skinlight is zeer eenvoudig te gebruiken. Het is belangrijk om de oksels eerst goed te reinigen, daarna breng je de crème aan op je oksels, dit mag gerust tot 2 keer per dag voor het beste resultaat. Even laten inwerken en daarna kan je perfect nog een extra hydraterende crème gebruiken. Herhaal dit dus dagelijks 1 tot 2 keer per dag en je zal, afhankelijk van je huidtype, vanaf 1 tot 2 maanden je oksels lichter maken.

 

Bekijk je scheerroutine

Je oksels lichter maken kan ook nog op andere manieren die zelfs heel eenvoudig zijn. Neem je scheerroutine eens onder de loep om te kijken of dit misschien een oorzaak kan zijn voor je zwarte oksels. Uiteraard is het belangrijk om je oksels verzorgd te houden maar je hoeft je oksels echt niet dagelijks te scheren. Dit kan leiden tot een huidtrauma waardoor hyperpigmentatie ontstaat. Bovendien kan je ook eens proberen om te waxen in plaats van te scheren. Bij het scheren van je oksels blijven de haartjes onder de huid zitten wat een donkere plek kan veroorzaken. Bij waxen worden de wortels van de haren ook verwijderd waardoor je lichtere oksels zal hebben.

 

Huishoudmiddeltjes

Er zijn een aantal huishoudmiddeltjes die kunnen helpen tegen donkere oksels. Denk maar aan de zuurtegraad van aardappels of komkommers of de antibacteriële werking van citroenen. Wrijf een plakje komkommer of aardappel onder je oksels en laat een 20 tal minuten inwerken. Spoel na en herhaal dit regelmatig voor een goed resultaat. Doe net hetzelfde met citroen, je kan hiervoor ook citroensap gebruiken. Denk er wel aan om hierna een hydraterende crème te smeren want citroen kan voor uitdroging van de huid zorgen.

 

Vraag raad aan een expert

Als al deze tips niet werken, kan het natuurlijk ook zijn dat de oorzaak een medische kwestie is. Is je huid onder de oksels ook geschubd of gezwollen of merk je ergens anders ook donkerdere plekken kan je misschien ook eens een bezoek brengen aan de huisarts voor meer tips of advies.