Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

Online assessments voor zorginstellingen

Steeds meer zorginstellingen gebruiken het online assessment van TestGroup. Met name veel capaciteitentesten worden ingezet om te bepalen of kandidaten Nederlands, Engels en rekenen op voldoende niveau beheersen.

Zorginstellingen kunnen het uitvalpercentage terugdringen met online assessments

Het assessment voor de zorg wordt veel gebruikt omdat instellingen zo beter kunnen inschatten of een medewerker geschikt is voor een leerwerkplek, op deze manier kan ons online assessment het uitvalpercentage binnen de zorg terugdringen.

In verband met de nieuwe diplomavoorwaarden voor Nederlands, rekenen en Engels binnen het mbo is het steeds moeilijker om in te schatten of een kandidaat geschikt is voor een leerwerkplek. Daarom zijn alle extra selectiemiddelen welkom bij een selectieprocedure, ook het afnemen van capaciteitentesten. Met deze testen kunnen zorginstellingen bepalen of een kandidaat voldoende Nederlands en Engels spreekt. Daarnaast kan met een Numerieke capaciteitentest worden bepaald of iemand op mbo-, hbo- of wo-niveau kan rekenen.

Zorginstellingen hebben vaak een eigen account op het assessment platform van TestGroup, hiermee is het mogelijk om testprogramma’s samen te stellen. De kandidaten worden online getest, er kan worden gekozen om kandidaten een test toe te sturen of om ze de test in te laten vullen in een gecontroleerde omgeving (op kantoor).

Deze assessment tools op het platform van TestGroup worden ingezet om de selectieprocedure binnen de zorg te verbeteren en daarmee het uitvalpercentage binnen de zorg terug te dringen. Veel zorginstellingen gebruiken de testen ook binnen de reguliere selectieprocedures. De testen kunnen ook worden ingezet in het kader loopbaanontwikkeling, outplacement en/of re-integratie.

 

 

Welke testen kunt u binnen de zorg gebruiken? (In 20 talen beschikbaar)

The Bridge Personality: de uitgebreide Big Five persoonlijkheidstest die ook competenties en Jung Types meet. Eén van de meest gebruikte instrumenten voor coaching en recruitment.

The Bridge Personality Quickscan: de korte persoonlijkheidstest. In twaalf minuten een zeer betrouwbaar persoonlijkheidsrapport van uw kandidaten.

The Bridge Ability Suite: een complete en uitgebreide capaciteitentest op mbo-, hbo- en wo-niveau. U test uw kandidaat op rekenvaardigheden, taalvaardigheden en logisch denken.

The Bridge Ability Online: korte capaciteitentest. In 20 minuten test u de kandidaat op rekenvaardigheid, taalvaardigheid en logisch denken.

The Bridge Career: een professionele loopbaantest. Deze test maakt gebruik van twee loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein.

The Bridge Sales Performance: een online sales assessment. The Bridge Sales Performance zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat voor u op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Meer informatie over online assessments voor de zorg

Voor meer informatie over het online assessment voor de zorg kun je bellen met: 020-2621630 of mailen naar: info@testgroup.eu.