Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Wat doet een massage met je lichaam en geest?

Een massage is voor iedereen goed en heeft veel positieve effecten op je lichaam en geest. Het masseren van de spieren zorgt ervoor dat het aantal bloedcellen toeneemt en je immuunsysteem sterker wordt. Door het masseren van je lichaam worden er ook andere stoffen aangemaakt, Endorfine is een lichaamseigen stof die het gelukshormoon wordt genoemd. Op het moment dat dit gebeurt, voel je je lekkerder en gelukkiger. Het verminderd ook zeker stress.

Wat doet een massage eigenlijk geestelijk met je? 

Veel mensen hebben een druk leven waarbij ze vaak veel stress en spanning ervaren. Die stress en spanning zorgt ervoor dat ons hoofd te vol en te druk is om te kunnen ontspannen. Een massage zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant en tegelijkertijd gebeurt dit ook bij de hersenen. Doordat het lichaam en geest zich ontspant, komt er ruimte vrij in de hersenen waardoor we na de massage weer een beter concentratievermogen krijgen en weer beter kunnen nadenken. 

Gevoel van binnen

Een massage kan soms zo ontspannend zijn dat dit bepaalde emoties omhoog kan wekken. Het kan je dus wel eens een keer overkomen dat je in tranen uitbarst, dit heeft vaak te maken met gevoelens en emoties die je destijds hebt opgekropt en die komen er door het ontspannen uit. Echte professionals begrijpen dit waardoor je je niet hoeft te schamen.

De controle loslaten

Sommige mensen vinden het fijn om de controle vast te houden. Echter kan dit soms negatieve effecten hebben op het moment dat je je laat masseren. Zorg ervoor dat je helemaal op gemak bent bij degene die je masseert, zodat je helemaal kan ontspannen en de controle helemaal los kunt laten. Het loslaten en overgeven aan iemand anders heeft weer positieve effecten op het masseren en zorgt ervoor dat je na de massage helemaal ontspannen bent.