Van 5 Tot 9
Image default
Gezondheid

Osteopathie bij een Beknelde Zenuw in de Rug

Een beknelde zenuw in de rug kan leiden tot intense pijn, gevoelloosheid en zelfs zwakte in de rug, benen of voeten. Deze aandoening kan verschillende oorzaken hebben, waaronder hernia’s, degeneratieve aandoeningen of letsel. Osteopathie is een behandelingsbenadering die kan helpen bij het verlichten van symptomen en het bevorderen van herstel bij een beknelde zenuw in de rug.

Wat is een Beknelde Zenuw in de Rug?

Een beknelde zenuw in de rug ontstaat wanneer een zenuw bekneld raakt of onder druk komt te staan door omliggende weefsels, zoals spieren, pezen of tussenwervelschijven. Dit kan leiden tot pijn, tintelingen, gevoelloosheid en zwakte in het gebied dat door de betreffende zenuw wordt geïnnerveerd.

Osteopathie als Behandeling

Osteopathie richt zich op het verbeteren van de functie en mobiliteit van het lichaam als geheel, inclusief de wervelkolom en de structuren eromheen. Een osteopaat zal een grondig onderzoek uitvoeren om de onderliggende oorzaak van de beknelde zenuw te identificeren. Vervolgens zal hij of zij gebruikmaken van verschillende manuele technieken, zoals mobilisaties, manipulaties en stretching, om de druk op de zenuw te verlichten en de natuurlijke beweging van de wervelkolom te herstellen.

Praktijk Gezondmens

Bij Praktijk Gezondmens bieden we osteopathie als een van onze behandelopties voor rugklachten veroorzaakt door een beknelde zenuw in de rug. Onze ervaren osteopaten passen hun behandelingen aan op de specifieke behoeften van elke patiënt, met als doel het verminderen van pijn en het bevorderen van herstel.

Reviews

Lees hier de ervaringen van onze patiënten met osteopathiebehandelingen bij Praktijk Gezondmens.

Praktijklocaties

We hebben verschillende praktijklocaties waar onze osteopaten werkzaam zijn. Kijk hier voor een locatie bij jou in de buurt.

Contact met Praktijk Gezondmens

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een osteopathiebehandeling? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om je te helpen bij het verlichten van rugklachten veroorzaakt door een beknelde zenuw in de rug.

 

https://praktijkgezondmens.nl/2022/04/22/osteopathie-bij-een-beknelde-zenuw-in-de-rug/