Van 5 Tot 9
Image default
Geschenken

Oude gouden sieraden verkopen

Gouden sieraden verkopen

Gouden sieraden verkopen – antieke sieraden

Er zijn wereldwijd vele veilingen waar antieke gouden sieraden verkopen mogelijk is. En iedereen droomt ervan dat de antieke ring die u heeft geërfd van oma daadwerkelijk een aanzienlijk bedrag opbrengt op de veiling. 

 

Uiteraard is dit niet voor iedereen weggelegd, maar diezelfde ring die u van oma heeft geërfd kan bij verkoop misschien toch een behoorlijk bedrag opbrengen. 

De meeste veilinghuizen hebben specialisten in dienst die de waarde van uw sieraden kunnen inschatten. Na evaluatie kunt u besluiten om het sieraad te laten veilen of aan een juwelier of aan een privé persoon te verkopen. 

 

Gouden sieraden verkopen heeft uiteraard ook een emotionele kant, zeker als het om een erfstuk gaat dat al generaties lang in de familie is. Het is dus wel belangrijk dat u er zeker van bent dat u uw gouden sieraden verkopen wilt.

 

Gouden sieraden verkopen – kapotte sieraden

 

De meeste mensen hebben wel een laatje waar een aantal sieraden liggen die kapot zijn en waar men eigenlijk nooit aan toe komt om ze te laten repareren. Bij elke opruimbeurt komen ze weer te voorschijn en er kan een moment komen dat u besluit om ze te verkopen in plaats van ze te laten repareren.

Gouden sieraden verkopen, en zeker kapotte sieraden, kunt u het beste doen bij uw juwelier of bij een gespecialiseerde handelaar in goud en zilver. 

Zij zullen uw sieraden beoordelen op karaat, gewicht en echtheid en zullen u aan de hand van de dagprijs van goud, min een commissie, een geldbedrag aanbieden. 

 

Gouden sieraden verkopen – u wilt wat anders

 

Soms kopen we sieraden waar we achteraf spijt van hebben of waarvan we merken dat we die uiteindelijk toch niet dragen en die maar in de juwelendoos blijven liggen.

U kunt dan altijd de overweging maken om deze gouden sieraden te verkopen of in te ruilen voor een nieuw sieraad. 

Ook in dit geval kunt u terecht bij uw juwelier en de procedure is hetzelfde als hierboven beschreven. Uw juwelier zal de sieraden beoordelen op waarde en karaat en zal u het bedrag uitbetalen. 

Heeft u zelf een idee voor een bijzonder sieraad, dan kunt de waarde van uw sieraden gebruiken voor het creëren van een nieuw sieraad. Dit uiteraard in samenwerking van onze goudsmeden.

 

In plaats van uw gouden sieraden verkopen zult u een uniek en bijzonder sieraad hebben dat wel veel gedragen wordt. 

 

 

http://inkoop-goud-gouda.nl