Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Rijlessen – De 5 meest gestelde vragen.

Als je in het Verenigd Koninkrijk wenst te leren rijden, dan komen er heel wat vragen op je af. Hier zijn de 5 meest gestelde vragen die nieuwe chauffeurs zich gewoonlijk afvragen :

 

Je moet een tijdelijk rijbewijs hebben. Je kan deze bekomen door een aanvraag formulier D1 voor het rijbewijs in te vullen samen met een foto aanvraagformulier D750 , die je in de meeste postkantoren kan vinden.

 

Zo vaak als je maar kan, als je jouw rijexamen snel wil afleggen. Het wordt aanbevolen dat je voor een regelmatige opleiding, tenminste een sessie van anderhalf uur per week volgt. De instructeurs van de rij-opleiding zullen de lessen zo organiseren dat ze tegemoet komen aan jouw individueel verlangen. Dit zal vaak wel afhangen van de tijd die je beschikbaar hebt en hoe vaak je het voor jou mogelijk is om de lessen te volgen.

 

Je kan de kosten van de rijlessen drukken door gebruik te maken van pakketkortingen die de meeste scholen je zullen aanbieden. Voor elke les afzonderlijk betalen is wel de duurste manier om te leren rijden. Je kan vaak al korting krijgen door op voorhand voor vijf lessen ineens te betalen, wat bij veel rijscholen al mogelijk is.

 

Elke chauffeur is anders en zal op een andere wijze leren. Het DSA ( Rijnorm agentschap ) beweert dat zij die in hun rijexamen geslaagd zijn, een gemiddelde van 45 uur professioneel onderwijs hebben gevolgd en 22 uur individuele praktijk. Uw rij-instructeur zou de DSA rijbeoordeling moeten gebruiken, zodat je zelf kan zien wat jouw sterke punten en je zwakheden zijn en je zelf jouw vooruitgang in handen kan nemen.

 

Helemaal niet. Het is zelfs in feite een goed idee om de theorie te verwerven terwijl je de praktische kant van het rijden leert omdat het de theorie actueel maakt en het dus gemakkelijker is om te begrijpen en te onthouden. Bovendien moet je onthouden dat de theoretische opleiding jouw rijlessen in de praktijk zullen helpen, en de praktijk jouw theorie zal verstevigen.

Begin jouw zoektocht naar een lokale rij-instructeur opdat je jouw rijlessen zou kunnen aanvatten met het bekijken van de telefoongids van de rijscholen – een nogal lijvige gids van rijscholen en andere bronnen om te leren rijden.

 

Op zoek naar een rijschool in Harderwijk, kijk dan eens op de site van Mirjam Toet.

 

 

 

http://rijschoolmt.nl