Van 5 Tot 9
Image default
Sport

Screens versus rolluiken wat zijn de voor- en nadelen

We adoreren de zon, maar soms houden we de warmte ervan het liefst buiten de deur. Rolluiken, markiezen of screens op maat kunnen een oplossing bieden. Waar kiezen we voor en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat houden we als mensen toch van de zon. In het voorjaar kunnen we niet wachten tot deze volop in beeld komt. De dagen worden langer, lichter en warmer. Totdat het uiteindelijk zomer is. Dan komt er een periode dat we de zon liefst buiten houden omdat het gewoonweg te warm wordt. Ons huis warmt behoorlijk op. We worden niet alleen loom, maar ook lusteloos. Kinderen kunnen niet slapen en zelf worstelen we ook met de warmte in onze slaapkamer. Kortom; voor die momenten willen we graag dat de zon even z’n warmte of zelfs hitte ver bij ons vandaan houdt.

 

Elegante markiezen houden de zon op afstand

Zonwering door middel van markiezen op maat kan een mooie oplossing zijn. Met de nadruk op mooi omdat markiezen een woning een charmante en veelal klassieke uitstraling geven. Daarentegen voegen ze ook aan een moderne woning een fraai element toe. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap; én de zon wordt geweerd én het huis krijgt er een elegante uitstraling mee.

 

Strakke screens voor een koele woning

Een andere mogelijkheid om de zon te weren is het laten aanbrengen van screens voor de ramen. Deze kunnen helemaal op maat worden gemaakt, passend bij de verschillende ramen. Standaard ramen, draai-kiep ramen, ramen van dakkapellen en ga zo maar door. Wie de instructies goed volgt, kan zelfstandig de maten van de ramen opmeten waar de screens moeten komen. Echter, het is een stuk gemakkelijker dit aan de professionals over te laten voor wie dit hun dagelijkse werk is. Zij meten alles op en zorgen ervoor dat de screens tijdig worden gemonteerd. Dan is het huis helemaal klaar voor de zomer en kunnen de elektrische screens direct in gebruik worden genomen.

Screens zorgen ervoor dat je nog altijd van binnen naar buiten kunt kijken, maar andersom is dat niet zo. Een voordeel voor wie zijn of haar privacy op prijs stelt. Een ander voordeel van screens is dat ze compact zijn en daardoor nauwelijks ruimte innemen. Het geeft een woning een strak uiterlijk. Het ziet er gewoon mooi uit als de screens omlaag hangen. En dat blijft ook zo want screens van een goede kwaliteit zullen niet roesten. En veranderen de weersomstandigheden dan hoef je niet bang te zijn dat er iets misgaat bij harde wind. Screens kunnen windkracht 8 prima handelen. Ze kunnen dus met een gerust hart blijven hangen.

 

-compact

-op maat voor ieder raam

-strak uiterlijk

-zicht naar buiten

-privacy: geen zicht naar binnen

-roesten niet

-stormbestendig

 

De veelzijdigheid van multifunctionele rolluiken

Rolluiken zijn een andere variant om de zon te weren en raken steeds populairder. Dat laatste heeft met name te maken met de multifunctionaliteit van rolluiken. Behalve dat ze de zon weren, zorgen ze namelijk ook voor een stukje veiligheid in huis. Het is tegelijkertijd een inbraakbeveiliging. Tevens zorgen rolluiken voor het buiten houden van hinderlijke geluiden, houden ze in de winter middels de isolerende werking de warmte binnen en zorgen ze voor een optimale verduistering.

 

-op maat voor ieder raam

-strak uiterlijk

-volledige verduistering

-veilig: houden inbrekers op afstand

-geluidwerend

-isolerend

-lagere energierekening

https://inhuisplaza.nl/