Van 5 Tot 9
Image default
Mode en Kleding

Tassen bedrukken, hoe doe je dat?

 

Er zijn veel verschillende manieren om zelf tassen te maken en bedrukken. De meest populaire manier is dat je een tas in een winkel kunt kopen en deze vervolgens kunt personaliseren met je eigen kleuren of afbeeldingen. Een andere manier is om stof te kopen en de tas door een kleermaker te laten maken. Nog een andere manier is om de materialen te kopen om de tas zelf te maken. Er zijn veel verschillende soorten milieuvriendelijke materialen, maar enkele voorbeelden van goed bedruktere tassen zijn jute en katoen. In dit blog lees je meer over hoe tassen worden bedrukt! 

Het bedrukken van tassen

Er zijn twee hoofdmethoden voor het bedrukken van tassen. Beiden hebben hun eigen voor- en nadelen. Tassen bedrukken, hoe doe je dat?

De zeefdruk methode 

De eerste methode voor tassen bedrukken is de zeefdruk methode. Zeefdruk is een methode die op het oppervlak van het materiaal drukt door schermen met inkt te gebruiken om bepaalde gebieden af te schermen. Het zeefdrukproces bestaat al eeuwen, maar het is nog steeds een van de meest populaire manieren om tassen te bedrukken, omdat het een mooi, scherp beeld geeft en minder inkt vereist dan andere methoden.

Digitaal printen

Een hele andere manier voor tassen bedrukken is digitaal printen. Digitaal printen is een proces waarbij een afbeelding vanuit een digitaal bestand op het oppervlak van het materiaal wordt afgedrukt. Deze methode gebruikt minder inkt en is milieuvriendelijker omdat er geen chemicaliën bij betrokken zijn. Met digitaal afdrukken kunnen echter alleen afbeeldingen worden gemaakt die uit pixels bestaan, wat betekent dat ze mogelijk niet zo scherp zijn als afbeeldingen die op het scherm zijn afgedrukt. 

Wat kost het bedrukken van een tas? 

Tassen zijn een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Van het dragen van de boodschappen tot het vasthouden van boeken en een laptop. De kosten voor het bedrukken van een tas zijn afhankelijk van de gewenste maat en kleur. Een kleine zwarte tas kost bijvoorbeeld meestal ongeveer 5 euro om te bedrukken, terwijl een grote witte tas 10 euro of meer kost.

https://www.shirtsenzo.nl/tassen/