Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het kopen van vouwgordijnen!

Als je jouw woonruimte wilt voorzien van vouwgordijnen dan zijn er diverse punten waar je rekening mee moet houden. Het is altijd goed om van te voren voorbereid te zijn, want zo weet je wat je te wachten staat en kun je eenvoudiger een goede keuze maken. Daarom lichten wij in deze blog uit waar je rekening mee moet houden bij het kopen van vouwgordijnen.

Wat zijn vouwgordijnen?
Voordat we verder ingaan op wat je moet weten bij het kopen van vouwgordijnen is het belangrijk dat je weet wat vouwgordijnen zijn en wat de kenmerken zijn. De naam van het product zegt eigenlijk al wel genoeg: het wordt bij het omhooghalen gevouwen. Hoe meer het vouwgordijn omhoog wordt gehaald, des te meer licht er wordt doorgelaten. We zien vaak dat vouwgordijnen veel worden toegepast in de woonkamer of in de keuken.

Stoffen, kleuren en materialen
Bij de zoektocht naar vouwgordijnen, is het belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over waar je deze wilt ophangen. Aan de hand hiervan bepaal je voor een groot deel voor welke stof en welke kleur je kiest.

Verduisterend of lichtdoorlatend
Naast het materiaal en de stoffen zijn er ook verschillende soorten vouwgordijnen qua hoeveelheid licht er doorheen wordt gelaten. Zo zijn er bijvoorbeeld verduisterende en  lichtdoorlatende vouwgordijnen. Kijk hier altijd goed naar, want dan weet je wat je in huis haalt.

Afmetingen
Geen een huis is hetzelfde en daarom is het belangrijk dat je op maat gemaakte vouwgordijnen hebt. Deze kan je kopen bij Raamdecoratie.com. Geef van te voren aan wat de afmetingen zijn. Eventueel kan je dit nog laten opmeten door een specialist.

Laat je helpen!
Het kopen van vouwgordijnen is iets van je niet vaak doet. Het is daarom een goed idee om te vragen aan een specialist of hij of zij je kan helpen.  Hij of zij vertelt je graag meer over wat je allemaal moet weten als je raamdecoratie wilt kopen.

 

https://www.raamdecoratie.com/