Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

Tips voor als je pas je rijbewijs hebt

Yes, eindelijk heb je je rijbewijs en ligt de hele wereld opeens voor je open. Toch kan het best spannend zijn om plots zonder instructeur op pad te moeten. Met deze tips wordt dat een eitje.

Wat is wat?

Het is niet verkeerd om na het halen van je rijbewijs bij Driving School Den Bosch eens je eigen auto onder de loep te nemen en nog eens te kijken welke onderdelen zich waar bevinden. Ga bij jezelf eens na of je alle onderdelen onder de motorkap kunt identificeren. Daarnaast is het ook handig om te weten welke knopjes en functies de auto allemaal bezit en wat ze allemaal doen.

Samen versus alleen

Nu je zelfstandig op pad mag met de auto, hoef je niet meer naar alle instructies van je rijinstructeur van Driving School Den Bosch te luisteren. Door een paar keer in je eentje een rit te maken, krijg je meer vertrouwen in jou als chauffeur. Natuurlijk moet je je aan de regels houden, maar niemand die commentaar geeft op de kleinste details of met argusogen toekijkt hoe je inparkeert. Als het juist helpt om een goede vriend of je ouders mee te nemen tijdens je eerste ritje, moet je dat natuurlijk ook doen.

Afleiding

Je ouders zeggen het waarschijnlijk elke keer als je de deur uit gaat: Rijd voorzichtig, doe geen gekke dingen en ga niet op je telefoon als je onderweg bent. Eerlijk is eerlijk, ze hebben natuurlijk wel gelijk. Heb je je telefoon wel nodig om de weg te vinden, dan zijn er online genoeg houders te vinden waar je je mobiel in kunt plaatsen. Misschien heb je al een gloednieuwe auto waarbij je je telefoon kunt doorschakelen naar het dashboard. En ja, harde muziek in de auto is natuurlijk stoer en leuk als er een meezinger op de radio is, maar probeer eerst eens of dit jou niet teveel afleidt in het verkeer.

https://drivingschoolbreda.com/driving-school-den-bosch