Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten met down- en upstream internetverbindingen en je router?

Wanneer u een router koopt of zich aanmeldt voor een internetdienst, wilt u waarschijnlijk weten hoeveel sneller uw netwerk is met uw nieuwe producten. De beste manier om dit op te lossen, is door te kijken naar de hoeveelheid beschikbare bandbreedte van uw internetprovider. Wanneer u dit ziet, ziet u waarschijnlijk twee getallen, één met betrekking tot downstream-gegevens en één naar upstream-gegevens.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee soorten gegevensstromen? En hoe zullen ze uw netwerk beïnvloeden? Tegenwoordig heb je ook nog de keuze uit allerlei WiFi routers en wat kun je daar dan precies mee?

Wat is internetbandbreedte?

Internetbandbreedte is de snelheid waarmee u gegevens van internet kunt ontvangen. Laten we zeggen dat uw internetserviceprovider (ISP) u snelheden van 10 Mbps biedt. Dit betekent dat uw netwerk theoretisch elke seconde 10 Megabits aan gegevens kan ontvangen.

Een ding om op te merken is dat deze 10 megabits moeten worden gedeeld met iedereen in uw netwerk. Dat betekent dat u veel mensen hebt die tegelijkertijd internet op uw netwerk gebruiken, uw snelheden kunnen veel langzamer worden.

Het goede nieuws is dat aan het begin van 2017 de gemiddelde snelheid van een Amerikaanse internetverbinding 18,7 Mbps bedroeg . Volgens Netflix heb je voor het streamen van een video in HD-kwaliteit slechts ongeveer 5 megabits per seconde nodig .

Dit betekent dat als je een verbinding hebt met een gemiddelde snelheid, drie mensen mogelijk zonder problemen HD-video op je netwerk kunnen streamen (natuurlijk is Ultra HD een andere vraag omdat het ongeveer 25 Mbps kost).

Er zijn andere dingen die van invloed kunnen zijn op de snelheden die u ontvangt. Als bijvoorbeeld veel mensen, zoals uw buren, tegelijkertijd internet gebruiken (meestal ’s avonds ), kan het netwerk overbelast raken en kan de bandbreedte die u van uw internetprovider ontvangt, verminderen.

Maak je gebruik van een moderne router?

Als u een moderne router hebt, vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom uw internetsnelheid vastzit op een bepaald aantal als u claims routert om aanzienlijk hogere snelheden te bieden. Nou, om het simpel te houden, is dat omdat routers de totale snelheden adverteren die ze op hun netwerk kunnen bieden.

  • Dit betekent dat terwijl overdrachten tussen computers op uw netwerk met een bepaalde snelheid werken, uw internetsnelheid altijd zal blijven hangen bij wat u van uw internetprovider ontvangt.
  • U moet ook onthouden dat, zelfs als uw router veel meer kan verwerken dan de snelheden die uw internetprovider biedt, bepaalde dingen het kunnen vertragen.
  • Als u bijvoorbeeld veel mensen op uw router hebt aangesloten of een zwak signaal hebt, kunt u problemen ondervinden die uw internetverbinding kunnen vertragen.
  • Bovendien kan interferentie van andere netwerken of fysieke objecten ervoor zorgen dat uw netwerkverbinding onbetrouwbaar wordt, wat op zijn beurt uw internetverbinding kan vertragen.

Een laatste ding om rekening mee te houden is dat het zeer zeldzaam zal zijn om daadwerkelijk de geadverteerde snelheden te krijgen. Dit zijn de snelheden die u theoretisch in de ideale omgeving zult krijgen. Deze “ideale omgeving” bestaat echter vrijwel niet, wat betekent dat je stroomopwaartse en stroomafwaartse snelheden bijna altijd een beetje (of veel) langzamer zijn dan geadverteerd.

https://www.iiav.nl