Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Wat is de minimale lengte om je haar te kunnen doneren?

Wanneer je je haar wilt doneren aan De Haarstichting, is het belangrijk dat je voldoet aan de gestelde criteria om je haar te kunnen doneren. Je haar doneren kan namelijk niet zomaar. Wanneer je je haar wilt doneren, zijn er verschillende organisaties waar je dit aan kunt doen. De bekendste organisatie hiervoor is De Haarstichting. De Haarstichting zamelt zowel haardonaties als pruiken en haarwerken in. Hiermee helpen ze zowel in Nederland als het buitenland honderden financieel minder bedeelde vrouwen met haaruitval door kanker en haarziekten.

Aan welke criteria moet je haar voldoen om het te kunnen doneren?

De Haarstichting ontvangt graag je haardonatie. De minimale lengte van het haar moet 30 cm zijn. Hoe langer het haar is, hoe beter. Het haar mag los worden gemeten. Wanneer je het dus meet als het al een vlecht is, mag het soms net ietsje korter dan 30 cm zijn.

Wat daarnaast belangrijk is, is dat je het haar schoon en droog in een stevige envelop opstuurt naar het adres van de Haarstichting. Het adres is als volgt:

Thomas Mannsingel 86
2553 DA Den Haag

Het is eveneens belangrijk dat je haar een natuurlijke haarkleur heeft. Als je haar gekleurd is, is dat geen probleem. Het is alleen niet mogelijk om je haar te doneren, als het bijvoorbeeld geel, groen of blauw is. Als je het haar echter bijvoorbeeld bruin hebt gekleurd of juist wat lichter hebt gemaakt, dan is het wel mogelijk om je haar gewoon te doneren aan de Haarstichting.

Wat is er nog meer belangrijk om te weten als je je haar doneert?

Veel mensen vinden het prettig om te weten dat de haardonatie in goede orde is ontvangen door de stichting. De Haarstichting stuurt iedere paar weken een bevestiging en bedankje per mail naar de diverse haardonoren. Wil je ook een bedankje ontvangen na het versturen van je haardonatie? Let dan op dat je op een bijgevoegd briefje duidelijk je e-mail adres schrijft. Je ontvangt dan via de mail een bedankje en persoonlijke bevestiging.

Het is daarnaast ook mogelijk om de foto van de haardonatie te delen op de Facebook of Twitter pagina van De Haarstichting. Door het te delen via social media, kan je ook weer veel andere mensen inspireren dit ook te doen.