Van 5 Tot 9
Image default
Kinderen

Waarom een kraammand?

Een kraammand is een mand waar cadeaus in zitten. Deze cadeaus worden gegeven na de geboorte van een baby. De mand is dan voor de moeder. Officieel gezien zitten er altijd acht kraamcadeaus in een kraammand. Tijdens de kraamdagen, wat de eerste acht dagen na de geboorte zijn, kunnen deze cadeaus worden uitgepakt. Het idee is dat de moeder elke dag één cadeau aanpakt.

Wat zit er zoal in een kraammand?

Er zijn een aantal cadeaus die meestal wel te vinden zijn in zulke manden. Hieronder lees je een paar voorbeelden.

  • Kleding voor de baby
  • Knuffels
  • Fotoalbums
  • Haarlok/Tandendoosje
  • Familie erfstukken

Vaak is de reden om zo’n mand te geven dat het de ouders op weg helpt en veel dingen bevat die de ouders dan zelf niet meer hoeven te kopen. Natuurlijk zijn fotoalbums erg persoonlijke cadeaus waardoor het hele concept van een mand als deze meerdere doelen. Het is zeker een aanrader om dit eens als cadeau te doen.

Waar kan ik kraammanden vinden?

Er zijn veel plekken waar je zo’n mand kunt vinden en kopen. Je kunt natuurlijk ook zelf een maken. Hiervoor vind je bijvoorbeeld veel benodigdheden in warenhuizen zoals de Hema. Er zijn veel websites te vinden waar ze manden aanbieden die je zelf samen kunt stellen. Hiermee behaal je wel de beste kwaliteit, want deze websites zijn echt gefocust op vakmanschap. Ze hebben extra attributen die de mand wellicht nog origineler en leuker kunnen maken. Verder heb je ook nog altijd de speciale babywinkels. Het zijn er niet veel, maar soms vind je een winkel die gespecialiseerd is in deze sector. Als je meer vragen hebt over dit onderwerp kun je ook altijd terecht bij de websites over kraammanden, winkels waar ze deze verkopen of de warenhuizen waar ze vast ook wel enigszins verstand hebben over het samenstellen van deze cadeaus.

https://vierseizoenen.nl/assortiment/cadeaus/kraammanden/