Van 5 Tot 9
Image default
Internet

Waarom heb ik een domeinnaam nodig?

Ben jij van plan je eigen website te starten en moet je daarvoor een domeinnaam vastleggen waarmee je je registreert op het wereldwijde web? Lees hier waarom je dat eigenlijk moet doen en wat een handige manier is om hier vorm aan te geven.

Laten we bij het begin beginnen: een domeinnaam, oftewel de naam van jou website, wordt opgenomen in het zogenaamde ‘Domain Name System’ – afgekort: DNS.

Je kunt dit zien als een groot telefoonboek waarin bezoekers jou, onder je nieuwe naam, kunnen vinden. Kies dus voor een eenvoudige, herkenbare en makkelijke naam als je snel en gemakkelijk gevonden wil worden maar ook onthouden wil blijven door website-bezoekers.

Voor wie zijn domeinnamen bedoeld?

Als particulier persoon, of dat nu commercieel is of ter uitvoering van je hobby, en bedrijven kunnen domeinnamen aanmaken. Het staat dus aan iedereen vrij om zich te registreren op het internet met een zogenaamde DNS.

Als je eenmaal besluit het internet op te gaan doe je dat bij een domein naar keuze. Dat kan een Nederlandse zijn (.NL) maar ook een Belgische, Duitse, Engelse en noem het maar op.

Het ligt er bij de keuze van je soort domein aan wie jou doelgroep is. Wil jij Nederlandse recepten delen voor Nederlandse lezers; dan kies je uiteraard voor een ‘.NL’-domein. Wil jij echter de wereld veroveren met jou prachtige foto’s? Dan is ook dat mogelijk!

https://www.swx.be