Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

Een zandbak bouwen deel 2

In deel een heb je kunnen lezen dat we een goed begin gemaakt hebben bij de bouw van een zandbak hout. In het tweede deel dat je nu leest zullen we het buitenspeelgoed afmaken. Na het voltooien van onderstaande stappen ben je de beste papa of mama van de wereld volgens je kind.

 

Tweede laag toevoegen

Verwijder voorzichtig de tijdelijke hoekmarkeringen en leg de tweede laag platen neer die de eerste laag overlappen. Schroef de twee lagen vast. Je bevestigt de tweede laag met behulp van een boormachine op de eerste laag met zes zelf tappende houtschroeven en spant ze gelijkmatig in, drie aan elke kant. Boor een geleidegat voor op minimaal de helft van de diameter van de schroef van vijftiencentimeter om te helpen met de schroeven goed te schroeven. Leg vervolgens een antiworteldoek over de zandbak zodat deze de tweede laag overlapt en werk deze helemaal langs de randen en onderkant van de zandbakput, zodat deze alles volledig bedekt. Hierdoor kan het water weglopen en blijft het onkruid buiten de zandbak.

 

Derde laag toevoegen

Voeg vervolgens de derde laag toe op dezelfde manier als de tweede laag. Schroef de derde laag aan de tweede laag met houtschroeven. Zorg ervoor dat de schroeven niet recht bovenop de andere schroeven geschroefd worden. Gebruik vervolgens een zware schaar of een mes om het overtollige antiworteldoek te verwijderen.

 

Zand toevoegen

Vervolgens kun je het speelzand toevoegen. Om te berekenen hoeveel zand je nodig hebt vermenigvuldig je simpelweg de hoogte met de breedte en lengte van de zandbak. Vul de zandbak trouwens niet tot de rand met zand, want de kans is groot dat er dan veel zand naast de zandbak belandt. Denk er ook aan om speelzand te gebruiken in plaats van normaal zand. Speelzand is gereinigd en bevat daardoor veel minder vuil dan normaal zand.