Van 5 Tot 9
Image default
Alarmsysteem

Wat zijn de gevaren van gezichtsherkenningstechnologie?

Wat zijn de gevaren van gezichtsherkenningstechnologie?

Nog niet zo lang geleden was gezichtsherkenning alleen te zien in sciencefictionfilms, zoals Star Trek en de Terminator. Nu heeft de technologie zijn weg gevonden naar het dagelijks leven. Van medische en overheidstoepassingen tot beveiligingssloten voor mobiele telefoons, gezichtsherkenningssoftware loopt voorop in technologie. Maar wat is gezichtsherkenning precies, hoe wordt het gebruikt en is het veilig?

Wat is gezichtsherkenningstechnologie?

Gezichtsherkenning is vergelijkbaar met vele andere vormen van biometrische technologie, zoals vingerafdrukscanners of spraakidentificatie, in die zin dat het een computer gebruikt om bepaalde gegevens te herkennen.

Met gezichtsherkenning analyseert een computer een foto door te zoeken naar extreem specifieke markeringen, zoals helderdere pixels of 3D-kenmerken. Zodra een patroon is gespot, vergelijkt de computer het met andere foto’s totdat een patroon wordt gevonden.

Hoe wordt gezichtsherkenning gebruikt?

Is het u ooit opgevallen dat Facebook u vraagt ​​of u op bepaalde afbeeldingen wilt worden getagd? En heb je je ooit afgevraagd hoe het wist dat je gezicht in beeld was?

Dit is een voorbeeld van gezichtsherkenning:

Facebook is niet de enige organisatie die gezichtsherkenning gebruikt. De technologie dateert al uit de jaren zestig toen de wiskundige en computerwetenschapper, Woodrow Bledsoe, een systeem ontwikkelde dat foto’s van gezichten kon classificeren met behulp van een RAND-tablet.

Sindsdien hebben overheidsinstanties gezichtsherkenning gebruikt om criminelen op openbare plaatsen op te sporen. Een van de bekendste toepassingen van de technologie was toen Apple deze functie in de iPhone X opnam. In plaats van te vegen of een toegangscode in te voeren om het apparaat te openen, kunnen gebruikers gezichtsherkenningstechnologie gebruiken om de iPhone X te ontgrendelen.

Is gezichtsherkenningstechnologie veilig?

Hoewel gezichtsherkenning extreem geavanceerd is, zijn niet alle apparaten ontworpen met beveiliging in gedachten.

Bijvoorbeeld: een Vietnamees beveiligingsbedrijf heeft onlangs een mobiele telefoon overgeslagen met gezichtsherkenningstechnologie met behulp van een 3-D-gedrukt masker dat ongeveer 150 dollar kostte.

Sommige onderzoekers vonden dat gezichtsherkenningstechnologie verward kan worden met accessoires zoals hoeden, zonnebrillen, gezichtsverf en sjaals. 

Wat kunt u doen om de veiligheid van gezichtsherkenning te verbeteren?

Telkens wanneer een nieuwere technologie wordt gebruikt, moeten bepaalde beveiligingsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat uw gegevens en privacy veilig zijn. Als u gezichtsherkenningstechnologie gebruikt, overweeg dan deze cyberbeveiligingstips van slotenmaker Rotterdam:

  • Gebruik altijd authenticatie in twee stappen. Dit betekent dat u de instellingen van uw apparaat moet wijzigen om een ​​tweede beveiligingsmachtiging te vragen.
  • Maak nooit verbinding met openbare wifi. Deze verbindingen zijn onveilig. Schakel automatische verbindingen naar openbare netwerken uit om te voorkomen dat uw apparaat verbinding maakt met een onbetrouwbare bron zonder uw medeweten.
  • Installeer de juiste antivirussoftware.
  • Verander standaard wachtwoorden. Beperk netwerk- en systeemtoegang tot geautoriseerde gebruikers.
  • Overweeg een virtueel beveiligd netwerk (VPN). VPN’s kunnen worden gedownload in app-winkels en bieden een veiligere manier om onderweg verbinding te maken.
  • Neem ten slotte altijd contact op met een vertrouwde beveiligingsprovider om ervoor te zorgen dat uw apparaten correct worden beschermd met de waardevolle software.
https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam