Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de voordelen van een hottub in de achtertuin

Na een drukke werkweek verlangt natuurlijk iedereen naar een dag ontspannen in de wellness. Maar hier heb je natuurlijk niet altijd de tijd voor. Daar biedt een hottub in de achtertuin uitkomst. Zo kom jij na een drukke dag op kantoor of een aantal intensieve nachtdiensten compleet tot rust. Naast het rustgevende effect kent baden in een hottub nog meer voordelen die we je niet willen onthouden, lees dus snel verder!

Stress verlagend
Zoals we al aangaven kom je in een hottub volledig tot rust. Het baden in warm water zorgt er dan ook voor dat stress wordt verminderd. Enerzijds komt dit door de gewichtloosheid die je ervaart in de hottub en anderzijds door het geluid van stromend water. Dit geeft een ontspannen effect. Deze voordelen kunt u een handje helpen door de hottub op een plek te zetten waar u een mooi uitzicht heeft. 

Pijntjes verdwijnen naar de achtergrond
Spier- en gewrichtspijnen verdwijnen snel naar de achtergrond door te baden in een hottub. Het warme water zorgt er namelijk voor dat bloedvaten verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels makkelijker wordt. Ook de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar vermoeide spieren wordt versneld waardoor deze sneller herstellen. Ook ervaar je gewichtsloosheid, hierdoor neemt de druk op je gewrichten en botten af en worden ontstekingen en zwellingen tegengegaan. 

Tegengaan van hoofdpijn en migraine aanvallen
Doordat je spieren ontspannen, ontspant je lichaam ook, waardoor de kans op migraineaanvallen afneemt. Daarnaast raken holtes vrij, door de warme lucht die van het warme water komt, waardoor je minder snel last krijgt van hoofdpijn.

Verlagen van bloeddruk en bloedsuiker
Recente studies wijzen uit dat je bij 20 minuten baden de bloeddruk al beduidend verlaagd. Voor patiënten met een hartaandoening kan dit een enorme uitkomst bieden. Ook kunnen diabetes type 2 patiënten door regelmatig te baden in de hottub, de bloedsuikerspiegel verlagen. 

Het besparen van tijd
Als je normaliter de wellness bezoekt, kun je hier gemakkelijk een hele dag voor uit trekken. Wanneer je een hottub aanschaft, hoeft u alleen de hottub aan te zetten, uw badkleding aan te trekken en bent u klaar om te ontspannen. Daarnaast hoef je ook geen rekening te houden met openingstijden.

https://welvaere.be/