Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Welke voorbereiding heb je nodig bij het zetten van gellak?

Welke voorbereiding heb je nodig bij het zetten van gellak?

Misschien heb je het al wel eens in een salon laten zetten, gellak is namelijk erg populair. Tegenwoordig zijn er ook diverse pakketten verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Topcode Cosmetics om dit zelf vanuit te doen. Er komen verschillende stappen kijken bij het zetten van gellak. Daarom is het handig om voor de eerste keer zo´n pakket aan te schaffen, waarin alle producten zit die je nodig hebt. Voordat je de gellak op je nagels kunt zetten, is er eerst nog een bepaalde voorbereiding nodig. In deze blog leggen we je in vier stappen uit welke voorbereiding je nodig hebt.

 

Stap 1: Nagelriemen

De eerste stap die je gaat zetten is het terugduwen van jouw nagelriemen. Dit is heel eenvoudig te doen door middel vaan een bokkenpootje. Hiervoor kun je zelf kiezen of je liever een metalen of een houten bokkenpootje gebruikt. 

 

Stap 2: Vijlen

De tweede stap die je gaat zetten bij de voorbereiding is het vijlen van jouw nagels. Hiermee kun je jouw nagels in vorm brengen en eventueel wat korter maken. Wanneer je jouw nagels gaat vijlen, is het belangrijk om erop te letten dat je jouw vijl niet heen en weer beweegt, maar juist van links naar rechts vijlt. Dit doe je steeds weer opnieuw tot dat jij tevreden bent met de vorm. Voor deze stap wordt er vaak de vijl 100/180 gebruikt. 

 

Stap 3: Bufferen

Ook bij de derde stap wordt er een vijl gebruikt, alleen dit keer gebruik je de vijl 180/220. Deze vijl wordt gebruikt om het oppervlak van jouw nagels ruwer te maken. Dit zorgt ervoor dat de gellak beter op jouw nagels blijft zitten. 

 

Stap 4: Schoonmaken

Bij de vierde en laatste stap ga je jouw nagels schoonmaken. Je kunt ervoor kiezen om eerst met een kwast alles stofvrij te maken. Daarna gebruik je 70% alcohol op celstofdeppers. Deze doekjes zijn hier goed geschikt voor. Het is belangrijk om in ieder geval geen wattenschijfjes te gebruiken, deze laten namelijk vaak pluizen af. 

Mocht je tussen de vierde stap van de voorbereiding en het lakken van de nagels nog even iets anders willen doen? Dat kan. Zorg er dan wel voor dat voordat je begint met het lakken van de nagels, je weer even opnieuw met alcohol over jouw nagels heen gaat. 

https://www.topcodecosmetics.nl/