Van 5 Tot 9
Image default
Bloemen

De vijf populairste bloemen voor een uitvaart

Het is erg verdrietig wanneer iemand overleden is. Familieleden en andere belangstellenden willen graag hun medeleven kunnen tonen aan de naasten van de overledene en aan de overledene zelf. Een heel goede manier om medeleven te tonen is het sturen van een rouwkaart. Ook het meenemen van bloemen naar de uitvaart is een goede manier om medeleven aan de allernaasten te tonen. Naaste familieleden die de uitvaart regelen, nemen er vaak ook een prachtig rouwboeket bij als eerbetoon aan de overledene, tenzij diegene echt niet van bloemen hield. Niet elke soort bloem is geschikt voor een uitvaart en ook niet zomaar alle kleuren kunnen worden gekozen. Er zijn een paar bloemen die erg populair en geschikt zijn voor een uitvaart. 

 

De lelie

Deze mooie bloem, de lelie, wordt veel gezien bij een uitvaart. Aan de lelie hangen erg veel betekenissen, namelijk de herstelde onschuld van de ziel van de overledene, het hebben van een sterk karakter, morele integriteit, oprechtheid, beminnelijkheid, zuiverheid, liefde, vruchtbaarheid, vrouwelijkheid, eenheid en vergankelijkheid.

 

De roos

De roos is de koningin van de bloemen. De roos heeft meerdere betekenissen. Dit hangt samen met de kleur van de roos. Over het algemeen staat de roos voor liefde, moed, vreugde, verdriet, reinheid en volmaaktheid.

 

De anjer

De anjer is ook een erg populaire bloem om te gebruiken in een rouwboeket. De witte anjer staat voor pure liefde en onschuld, voor toewijding en doorzettingsvermogen, voor verzet, voor respect en waardering. 

 

De tulp

De tulp is het nationale symbool van Nederland en staat voor liefde. De rode tulp staat expliciet voor eeuwige liefde, de gele tulp voor waardering en sympathie, de witte tulp voor vergeving, de roze tulp voor moederliefde en een gevarieerde bos voor pure schoonheid.

 

De aronskelk

De aronskelk staat voor zuiverheid. Vanuit Christelijk oogpunt staat deze bloem voor de heilige maagd Maria. Dat maakt deze bloem erg populair voor een rouwboeket. 

 

De kleuren van de bloemen

Over het algemeen worden er witte en paarse bloemen voor een uitvaart Veenendaal gekozen. Wit is een neutrale en rustige kleur en staat meestal voor vrede. De paarse kleur staat voor rouw en ingetogenheid. De rode kleur van de liefde en de oranje kleur wat kracht betekent, worden ook veel gekozen. Indien een overledene echt de voorkeur voor bepaalde kleuren had, kunnen ook deze kleuren gebruikt worden in een rouwboeket. Het boeket wordt dan persoonlijker en gerichter op de overledene.

 

Er zijn nog veel meer soorten bloemen die gekozen kunnen worden voor een uitvaart, elk met een andere betekenis. Een ervaren bloemist, gespecialiseerd in rouwboeketten kan de betrokkenen helpen een goede keuze te maken, zodat het boeket een echt, prachtig persoonlijk boeket is als eerbetoon aan de overledene.

 

https://irmaboonuitvaartzorg.nl/uitvaart-veenendaal/