Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Wordt het tijd om je bedrijfsprocessen te automatiseren?

De meest voor de hand liggende reden om de processen binnen je bedrijf te automatiseren lijkt misschien het terugbrengen van kosten, maar wist je ook al dat de processen zo beter gestroomlijnd worden? Wanneer een proces geautomatiseerd loopt, kun je de factor “menselijke fouten” verder reduceren. Denk maar eens aan het automatisch (ver)plaatsen of opslaan van documenten wanneer je met meerdere mensen aan hetzelfde project werkt en een back-up van alle digitale data aan het einde van elke werkdag op een centrale server wilt plaatsen. Zelfs wanneer je bedrijf vooral gespecialiseerd is in het werken met data, kan process automation een efficiënt en effectief zijn vanwege de automatische rapporten die automatisch gegenereerd kunnen worden. Je kunt je in de basis bij elk digitaal proces binnen je bedrijf afvragen of het de moeite waard is om het te automatiseren, enerzijds om kosten te besparen, maar anderzijds ook om de kwaliteit van je dienstverlening te borgen.

Een voorbeeld om de toegevoegde waarde van process automation duidelijk te maken

Wanneer je bedrijf groeit en je start met het werven van nieuwe mensen, treedt er een proces in werking dat meer omvat dan alleen een vacature plaatsen, CV’s bij de afdeling HR binnen laten komen en deze scannen op geschiktheid voor de baan en passendheid binnen de cultuur van je bedrijf. Want wat gebeurt er zodra je iemand hebt gevonden die je een eerste, tijdelijk contract aanbiedt? De dag dat deze persoon voor het eerst op de stoep staat volgt een introductie binnen het bedrijf, maar daarnaast dienen er allerlei zaken – zowel fysiek als digitaal – geregeld te worden. Neem bijvoorbeeld het aanmaken van een persoonlijk e-mailadres, het toegang verlenen tot allerlei digitale, interne platformen, of het toekennen van rechten die toegang tot bedrijfsafdelingen geven door middel van de toegangspas.

Meer weten over process automation? Lees dan verder op https://www.novictus.nl/

Doe je voordeel met process automation

Het aannemen van nieuw personeel doe je niet elke dag. Bedenk je dan ook wat het automatiseren van bedrijfsprocessen je zou kunnen opleveren, wanneer je inventariseert – zelfstandig of met de hulp van een extern bureau – welke dagelijkse en meer algemene processen er binnen je bedrijf geautomatiseerd kunnen worden.

 

https://www.novictus.nl/