Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Aanhangwagen geremd vs ongeremd

De vraag moet ik een geremde of ongeremde aanhanger kiezen? Dit is totaal afhankelijk waarvoor je de aanhangwagen wil gaan gebruiken. Als je al in bezit bent van een rijbewijs BE, dan kan je een zwaardere en grotere aanhangwagen trekken, een geremde aanhangwagen is dan vaak een betere optie. Een ongeremde aanhanger heeft minder laadvermogen maar voor een ongeremde aanhangwagen heb je alleen een rijbewijs B nodig om deze te mogen trekken. Dat maakt deze voor iedereen met auto rijbewijs toegankelijk. 

 

Is een Geremde aanhangwagen wat voor jou?

 De geremde aanhangwagens hebben een oplooprem. Een geremde aanhangwagen wordt het meest gebruikt om zware en grote spullen te vervoeren, geremde aanhangers zijn daar namelijk uitermate geschikt voor.
Ook moeten deze aanhangwagens een eigen kenteken hebben. Geremde aanhangers gaan tot een veel hoger laadvermogen als ongeremde aanhangers.
Voor deze soort aanhangers heb je wel een ander rijbewijs nodig, je kan dus niet zomaar met deze aanhangwagens de weg op. Je moet hiervoor in bezit zijn van een rijbewijs BE. Geremde aanhangers hebben een maximaal laadvermogen van 3.5 ton. Achteruitrijden met een geremde aanhangwagen kan niet zomaar, hiervoor moet een mechaniek aanwezig zijn. Geremde aanhangers remmen mee met de auto vandaar de naam geremde aanhangwagen. Wanneer je de rem van de auto intrapt remt de aanhangwagen ook mee. Voor geremde aanhangers is er veel keuze en voor ieder type aanhangwagen zijn er geremde modellen beschikbaar. Ook heb je meer keuze over het laadvermogen en kan je meestal kiezen voor grotere afmetingen (alleen als je auto dit natuurlijk ook aankan).

Is een ongeremde aanhangwagen wat voor jou?

 Een ongeremde aanhangwagen wordt het meest gebruikt bij het vervoeren van kleine goederen. Voor zulke klussen zijn deze aanhangwagens gemaakt. De ongeremde aanhangers zijn meestal ook niet heel groot, waardoor je ze ook makkelijk in de garage of onder een afdak kan plaatsen als je deze tijdelijk niet gebruikt.
Ongeremde aanhangers gaan tot een laadvermogen van 750 kg dit is inclusief het gewicht van de aanhangwagen zelf.
Een voordeel van ongeremde aanhangwagens is dat ze zelf ook een stuk lichter zijn, waardoor je in verhouding meer laadvermogen overhoudt. Deze aanhangwagens mag je trekken met een normaal rijbewijs B. Deze zijn dus voor de meeste mensen een stuk makkelijker in gebruik. Achteruitrijden is bij een ongeremde aanhangwagen geen probleem. Ongeremde aanhangers remmen door de rem van de auto en remmen dus niet vanzelf mee.Kies je voor een ongeremde aanhangwagen dan heb je wel minder keuzes. 

 

Dit zijn de Verschillende ongeremde aanhangwagens

  • Bakwagens

  • Plateauwagens

  • Kippers

  • Multitransporters

  • Motortrailers

  • Bagagewagens

Zoals je ziet is er toch nog een ruime keuze in de ongeremde types. Maar het nadeel van de ongeremde aanhangwagens is dat er per type vaak een beperkte keuze beschikbaar is.

Dus de keuze is aanhangwagen geremd vs ongeremd. Om deze keuze goed te kunnen maken is het handig van te voren te weten waarvoor je de trailer gaat gebruiken. En natuurlijk moet je ook zeker weten dat jij en je auto de aanhangwagen wel mogen trekken. 

 

 

 

 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/