Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Bedrijfsmakelaar

Bent u van plan om een bedrijfspand aan te kopen en vervolgens te verhuren? In dat geval is dat ook zeker aan te raden. Tegenwoordig is het namelijk lastig om nog iets met uw spaargeld te doen. Als u dan een vermogen heeft, dan wilt u daar natuurlijk iets mee doen. Misschien is handelen in bijvoorbeeld aandelen ook wel niets voor u. In dat geval kan het dus zeker aan te raden zijn om een bedrijfspand aan te kopen deze te verhuren. Het punt is namelijk dat u dan een passief inkomen kan genereren. Toch is het dan wel aan te raden om gebruik te maken van een bedrijfsmakelaar. Wellicht denkt u: deze heb ik niet nodig, maar toch is het heel handig en we bespreken in dit artikel waarom dit zo is.

 

Klachten verhelpen

Uiteraard kunnen er verschillende problemen ontstaan bij het pand. Uw huurders hebben dan een aanspreekpunt nodig, zodat deze klachten kunnen worden opgenomen en vervolgens afgehandeld. Wellicht denkt u: klachten zullen wel niet zo snel voorkomen, maar in dat geval heeft u het mis. Dit komt namelijk regelmatig voor. Als u gebruikmaakt van een bedrijfsmakelaar als tussenpersoon, dan wordt het u een stuk gemakkelijker gemaakt. U hoeft er dan zelf namelijk niet mee aan de gang. De bedrijfsmakelaar treedt in dat geval namelijk namens u op.

 

Bezichtigingen plannen en uitvoeren

Een ander punt is dat er uiteraard bezichtigingen moeten worden gepland en uitgevoerd. Zeker als het gaat om huur, dan de kan de huurder om de zoveel tijd wisselen. Wellicht gaat er bijvoorbeeld een huurder failliet, of is er bijvoorbeeld iets anders aan de hand. De bedrijfsmakelaar kan dit ook allemaal voor u uit handen nemen. U hoeft er dan zelf niet meer naar om te kijken.

 

Andere zaken

Daarnaast is er doorgaans ook nog veel administratieve rompslomp alwaar men rekening mee moet houden. Daarbij kunt u denken aan het opstellen van contracten, het innen van geld en ga zo maar verder. Ook dit kan een bedrijfsmakelaar voor u allemaal uit handen nemen. Al met al kent het inhuren ervan dus veel praktische voordelen.