Van 5 Tot 9
Image default
Financieel

Beleggen in crypto of in aandelen?

Als je begint met beleggen komen er enorm veel dingen op je af. Kun je nou beter beleggen in crypto of in aandelen? Een vraag die steeds meer opkomt, doordat mensen veel rendementen behalen met crypto. Iets wat nog redelijk kort is gestart maar de potentie heeft om de hele financiële markten om te gooien. De vraag is dan ook: Waar kun je beter je geld in investeren? Een kort en duidelijk antwoord is: In allebei een beetje. Jij en ik en niemand weet 100% zeker waar het naartoe gaat met de crypto of de aandelen, je wilt dan ook een zo gespreid mogelijke beleggingskeuze maken door zoveel mogelijk dingen te kopen voor een klein deel van je portfolio. Op die manier beheer je je risico’s beter en kun je betere rendementen behalen of minder verliezen leiden. Waar je eerst begint met beleggen maakt op zich niet zoveel uit, zolang je jouw geld maar verspreid over de twee effecten. Hieronder lees je verder over het beleggen in crypto of in aandelen en welke broker je daar het beste voor kunt kiezen.

Beleggen in cryptovaluta

Als je begint met beleggen in crypto dan weet je dat jouw vermogen in één dan kan halveren of verdubbelen. Dat is de kracht van crypto, althans als je in de altcoins ofwel cryptovaluta handelt met een wat lagere volume dan de Bitcoin of Ethereum. Dat neemt overigens niet weg dat deze munten ook in een dag kunnen halveren of verdubbelen, maar die kans is alleen kleiner doordat er zoveel van wordt verhandeld elke dag. Hoe je het ook went of keert, wanneer je munten koopt wil je dit op een veilige en betrouwbare manier doen. Een cryptobroker is hiervoor de perfecte uitkomst. In Nederland kennen we eigenlijk één grote cryptobroker die deels wordt gereguleerd door De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten, namelijk Bitvavo. Bitvavo is een broker die er alles aan doet om hun gebruikers zo goed mogelijk te beschermen met de nieuwste software en de beste kluizen beschermen ze jou tegen inbrekers en ander soort ongedierte dat jouw vermogen probeert af te pakken. Om een volledig beeld te krijgen bij wat Bitvavo jou te bieden heeft raad ik je aan om eens deze Bitvavo review te lezen. Als daaruit blijkt dat Bitvavo een goede keuze is voor jou dan kun je via die website direct een account aanmaken. Je ontvangt dan direct €1.000 gratis aan transactietegoed.

Beleggen in aandelen van Netflix

Beleggen in aandelen is wat andere koek dan beleggen in crypto. Bedrijven hebben namelijk omzet en winstcijfers, waardoor je veel beter kunt inschatten wat de waarde is van een bedrijf. Bij crypto is dit veel moeilijker, omdat het gaat om het geloof in de munt. Zodra er veel mensen zijn die erin geloven dan kan de waarde omhoog gaan. Bij bedrijven is dit een stuk rationeler ingesteld. Als een bedrijf veel winst maakt, dan kun je erin geloven of niet. Ze maken veel winst en dat maakt de waarde van een aandeel van een bedrijf het waard. Netflix is naar onze mening een goed bedrijf om eens te onderzoeken. Ze profiteren van de corona pandemie en zijn op weg om één van de grootste bedrijven ter wereld te worden. Aandelen Netflix kopen kan eenvoudig en snel via de brokers die worden aanbevolen op Beter Beleggen. Lees het artikel en kies vandaag nog voor het aandeel van je dromen.

Beleggingscursus volgen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je net begint met beleggen en je nog helemaal niet goed weet welke aandelen je moet kopen of welke crypto goed is om te kopen. Het is dan slim om eerst een cursus te volgen waarmee je alle ins- en outs leert over het beginnen met beleggen. Bij Beter Beleggen volgen we vrijwel alle cursussen die online te vinden zijn en hebben daardoor een mooie selectie van cursussen gemaakt die mogelijk bij jou passen. Beter Beleggen adviseert je om eens de Trading Navigator Methode review te lezen. Dit is waarschijnlijk een cursus die perfect past bij jou als beginnende belegger die nog twijfels heeft over het beginnen met beleggen. Bij Beter Beleggen vind je alle informatie over beleggen, voor zowel de beginnende belegger als de meer ervaren belegger kun je hier goed terecht!

https://beter-beleggen.nl/