Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Bibliotheekoplossingen

Het is zeer belangrijk om genoeg bibliotheken in een land te hebben. Het punt is namelijk dat ongeletterdheid steeds meer voorkomt, zeker in bepaalde contreien. Omwille van die reden is het dan ook aan te raden om de lokale bibliotheek bij jou in de buurt te steunen. Niet iedereen heeft immers geld voor het kopen van boeken en in die gevallen is lenen zeer handig.

Het is echter ook belangrijk dat een bibliotheek praktisch is ingericht. Niet bij elke bibliotheek is dat het geval en daarom bespreken wij in dit artikel verschillende bibliotheek oplossingen.

 

Praktisch inrichten

Het is zeer belangrijk om de bibliotheek zeer praktisch in te richten. Het punt is namelijk dat dit bij veel bibliotheken nog niet het geval is. Praktisch inrichten betekent dat je zoveel mogelijk boeken in één bepaalde ruimte moet plaatsen, zodat bezoekers niet te veel hoeven te zoeken. Dat kan namelijk zeer frustrerend zijn voor de bezoekers. Een ander belangrijk punt is dat het ook overzichtelijk moet zijn. Men moet duidelijk kunnen zien waar welk genre boeken staat. Je kunt dit bijvoorbeeld indelen op categorieën en vervolgens de schrijvers op alfabetische volgorde. Maar er zijn nog meer methoden waar je aan kunt denken.

 

Een servicebalie in de buurt (bibliotheekoplossingen)

Het is belangrijk om ook een servicebalie in de buurt te hebben. Dit is immers het aanspreekpunt. Mensen kunnen daar dan terecht met verschillende vragen. Misschien kunnen ze een bepaald boeken bijvoorbeeld niet vinden, maar het is ook mogelijk dat ze graag een boek willen reserveren. De locatie van de servicebalie moet slim worden bepaald. Je kunt deze bijvoorbeeld aan de ingang zetten, zodat alle bezoekers daar langs moeten. Niet alleen voor praktische zaken, maar ook zodat er iemand is die klanten even kan groeten.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad, bekijk hier een aantal handige bibliotheekoplossingen.