Van 5 Tot 9
Image default
Huishoudelijk

Buiten leren slijpen op een wetsteen

Heeft u last van botte messen? Dan is het tijd om uw messen weer scherper te maken. Dit doet u door gebruik te maken van wetstenen. Als het lekker weer is, dan is dit de ideale bezigheid om uzelf af te lossen van de stralingen die u op een dag van alle electronica opvangt. Er is namelijk niets zo lekker als even buiten de zon opvangen tijdens het wetten van uw messsen.

Messen wetten is namelijk een leuke en rustgevende bezigheid. Daarnaast zijn goede waterstenen  ideaal om uw dure messen het langste scherp te houden, maar alleen als u weet hoe u ze echt kunt gebruiken.

Leer handmatig messen wetten

Er zijn weliswaar winkels die messen scherpen, en ook zijn er elektrische / automatische slijpers te bestellen op Amazon. Maar het gebruik van waterstenen heeft een waarde die verder gaat dan de scherpte, Slijpuniversiteit.nl schrijft:

Het geeft je niet alleen de beste rand, het verwijdert ook de minste hoeveelheid materiaal. Met een fijn genoege grit zou je mes in staat moeten zijn om de haren van je arm te scheren als je klaar bent. Bovendien – en we maken geen grapje over het belang hiervan – zal het slijpen van je mes je helpen om een ​​veel sterkere band met je mes te creëren, en een mes dat respectvol wordt behandeld zal zich veel beter gedragen voor zijn eigenaar. Waar genoeg. Klik op de link voor het artikel en kijk op de site voor meer informatie: de close-upfoto’s maken het klikken waard.

Slijpuniversiteit: Maak bot weer scherp

 

http://www.slijpuniversiteit.nl