Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

Veilig gebruikmaken van de trampoline

Er zijn verschillende dingen die een ouder kan doen om de hoogste veiligheid van hun kind op trampolines te garanderen. Velen van deze tips hebben te maken met de juiste plaatsing. Zonder verder oponthoud, laten we eens kijken naar de locatie en de benodigde ruimte voor een veilige trampoline.

 

Zorg ervoor dat je bij het kiezen van de perfecte plek voor de familietrampoline een plek kiest waar zich geen obstakels, uitrusting, palen, hekken, puin of stoffen lijnen in de buurt bevinden. Denk aan het trampolinegebied als een heilige ondergrond die uitsluitend is gewijd aan de trampoline van uw kind. Dit elimineert elk risico van onopzettelijke botsing tijdens de springtijd van uw kinderen.

 

Het plaatsen van uw trampoline op een vlakke ondergrond garandeert dat de trampoline op de plaats blijft waar hij zou moeten zijn. Als u in een winderig gebied woont, kunt u overwegen om uw trampoline op de grond te verankeren. Veel fabrikanten nemen ankers in hun trampolinepakket op. Als dit niet het geval is, kunt u online ankers kopen.

 

Het plaatsen van je trampoline op een zachte, schokabsorberende ondergrond is van vitaal belang als je de veiligheid wilt maximaliseren. U kunt hiervoor zand of zacht gras gebruiken of een set energie absorberende rubbertegels rond de trampoline kopen en installeren.

 

Er moet ten minste twee en een halve meter vrije ruimte rondom de trampoline zijn. Dit zorgt ervoor dat zelfs in het geval van een harde botsing op het veiligheidsnet voor trampoline er niets zal zijn dat een verwonding aan uw kind kan veroorzaken.

 

Als uw trampoline geen vangneet heeft, investeer er dan in om er een te kopen, vooral als onervaren jonge kinderen de trampoline gebruiken. Zorg er anders voor dat u de trampoline niet op beton, hardhout of een ander hard oppervlak plaatst. U kunt ook de mogelijkheid van het kopen van een absorberende mat onderzoeken, zoals hierboven vermeld.