Van 5 Tot 9
Image default
Mode en Kleding

De complete gids voor retrokleding en hoe ze een comeback maken

Retromode is een kledingstijl die in het verleden populair was en in de moderne tijd nieuw leven is ingeblazen of opnieuw is gemaakt. Retromode verwijst meestal naar kleding uit de late jaren 1800 tot de vroege jaren 2000.

Retromode is te zien bij beroemdheden op rode loper-evenementen, maar ook bij mensen die zich willen kleden als hun favoriete beroemdheid. Retro mode is ook te zien bij mensen die interesse hebben in geschiedenis en kleding willen dragen uit een periode waar ze gepassioneerd over zijn.

Waarom je volgend seizoen retrokleding zou moeten gaan dragen

Het dragen van retro kleding is een manier om je stijl uniek te maken en je te onderscheiden van de rest. Het laat je er ook uitzien als een fashionista.

Retro kleding is niet alleen comfortabel, maar kan ook heel stijlvol zijn. Ze zijn perfect voor degenen die willen pronken met hun individuele stijl en een statement willen maken met hun kleding.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn hier enkele van de meest populaire trends voor volgend seizoen:

– Op de jaren 70 geïnspireerde looks: flared jeans of wijde broeken, bell bottoms, gehaakte tops of boerenblouses, maxi-jurken met zijsplitten

– Op de jaren 80 geïnspireerde looks: oversized truien of coltruien gecombineerd met rokken met hoge taille of jeans

– Op de jaren 60 geïnspireerde looks: modieuze jurken in felle kleuren zoals geel, roze en oranje gecombineerd met bijpassende accessoires

Waarom komt retromode steeds terug?

De voornaamste reden is dat mensen uniek willen zijn. Als je een overhemd draagt met een patroon erop, dan draag je iets dat niemand anders in zijn kledingkast zal hebben. Dit is ook de reden waarom vintage kleding in 2018 zo populair is – het zijn unieke stukken die door iemand voor jou zijn gedragen.

Een andere reden voor de populariteit van retromode is nostalgie. Nostalgie kan worden veroorzaakt door een persoon of een gebeurtenis, of zelfs alleen een geur of geluid kan herinneringen oproepen aan de kindertijd of tienerjaren. Retromode roept deze herinneringen op omdat het mensen herinnert aan hun kindertijd en tienerjaren toen ze kleding uit deze tijd droegen.

https://simsalabimwebshop.com/retro-kleding/