Van 5 Tot 9
Image default
Gezondheid

De toegevoegde waarde van fysiotherapie bij diabetes

Vandaag de dag zijn ruim 1,2 miljoen Nederlanders gediagnosticeerd met diabetes. Naar schatting zijn er tevens bijna net zoveel Nederlanders met prediabetes, wat een voorstadium van diabetes type II is. Specifieke fysiotherapie voor diabetes, zoals door Fysiotherapie Beatrixpark in de omgeving van Veenendaal wordt aangeboden, levert tal van voordelen voor personen die met deze aandoening te maken hebben. Fysiotherapie bij diabetes heeft niet alleen een positieve invloed op het verloop van de ziekte, maar ook op de preventie ervan.

De oorzaak van diabetes

Alhoewel diabetes een bekende aandoening is, is het voor veel mensen toch niet helemaal duidelijk waardoor deze wordt veroorzaakt. In het lichaam regelt het hormoon insuline de bloedsuikerspiegel. Wanneer er sprake is van diabetes, kan het lichaam geen insuline meer aanmaken, of reageert het niet meer op dit hormoon. Fysiotherapie bij diabetes verbetert deze gevoeligheid en het glucosemetabolisme. Dit leidt ook tot veranderingen in gewicht en lichaamssamenstelling.

Praktijk voor manuele therapie, zwangerschapsfysiotherapie, dry needling in Veenendaal en meer

Alle medewerkers van Fysiotherapie Beatrixpark zijn ervaren en gecertificeerd. Zo bent u er onder andere aan het juiste adres voor bekkenbodemfysiotherapie, dry needling in Veenendaal, manuele therapie en neurorevalidatie. De praktijk is ook ’s avonds en in het weekend geopend. Voor diabetespatiënten is door de specialisten van deze praktijk een speciaal beweegprogramma opgezet. Dit programma is geschikt voor zowel dames als heren van uiteenlopende leeftijden. De meeste diabetespatiënten bezoeken de specialist met een verwijsbrief van de huisarts, alhoewel dit sinds 2006 niet meer noodzakelijk is.

Fysiotherapie en tips op het gebied van leefstijl

Net als wanneer u komt voor ademtherapie, hooikoorts therapie of dry needling in Veenendaal, doorloopt u ook in het geval van fysiotherapie bij diabetes ten eerste een introductiegesprek. De ervaren fysiotherapeuten van deze praktijk in de omgeving van Veenendaal stellen u diverse vragen, op basis waarvan zij kunnen beoordelen of u kunt deelnemen aan deze behandeling. Tijdens het twaalf weken durende programma ontvangt u van hen ook leefstijladviezen.