Van 5 Tot 9
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van aluminium stickers

Aluminium stickers zijn op het gezicht al enorm opvallend. Het lijkt alsof ze gemaakt zijn van metaal, te krijgen in allerlei verschillende soorten afwerkingen en zowel te verkrijgen in glanzende en matte vorm. De stickers heb je in vrijwel iedere denkbare kleur. Denk je aan metaal, dan denk je waarschijnlijk aan zilver, maar de van aluminium gemaakte stickers zijn ook verkrijgbaar in goud, rood, geel, blauw, groen, oranje. Met andere woorden, de stickers zijn niet alleen effectief, maar zien er ook nog goed uit.

Maar wat zijn, behalve het uiterlijk, de belangrijkste voordelen van aluminium stickers en waar plak ze allemaal op? Antwoorden op die vragen zijn te vinden in dit blog, lees dus vooral verder! 

De gevolgen van hitte op stickers

Normale stickers zijn niet goed bestand tegen hitte, overigens ook niet tegen extreem lage temperaturen. De meeste stickers zullen loskomen van het oppervlak bij extreme temperaturen. Deze temperaturen zijn wel enigszins afhankelijk van het type sticker. Witte vinyl stickers trekken een temperatuur hoger dan 90 graden Celsius slecht. Op het moment dat de temperatuur richting de 90 graden gaat zullen de stickers langzaam loskomen. Boven de 90 graden is het onmogelijk om ze vast te houden. Behalve het feit dat ze loskomen wordt de sticker ook kleiner van zal de tekst vervagen. De andere kant op veroorzaakt een temperatuur van 30 graden onder 0 hetzelfde resultaat. 

Transparante vinyl stickers kunnen nog minder hebben. Een temperatuur van 80 graden Celsius is vaak al ‘’fataal’’. Net als bij witte stickers is 30 graden onder 0 de max wat betreft vrieskou.

De voordelen van aluminium stickers

Het allergrootste voordeel van aluminium is het feit dat ze tegen een (behoorlijk groot) stootje kunnen. Aluminium stickers zijn als het ware hittebestendige etiketten, tot ruim boven het kookpunt van 100 graden Celsius blijven ze van uitstekende kwaliteit. Dit komt vanwege het feit dat ze zijn gemaakt van de beste polyester denkbaar.

Ze blijven op vrijwel ieder oppervlak van goede kwaliteit en daarmee goed leesbaar.

Waar plak je ze allemaal op

De meest logische plek is wellicht de keuken. Doordat de aluminium stickers hittebestendig zijn, zijn ze prima bestand tegen de warmte van de oven, zolang je ze niet aan de binnenkant van de oven plakt. De stickers zijn wellicht hittebestendig, maar een temperatuur van meer dan 200 graden is ietwat overdreven. 

Aluminium stickers zijn dus niet alleen een mooi gezicht, ze zijn ook nog een enorm effectief en bruikbaar op veel verschillende mogelijkheden.