Van 5 Tot 9
Image default
Marketing

Meer tevreden klanten krijgen?

Tevreden klanten leveren meer geld op, dat weet elke ondernemer. Maar wist je al dat een productconfigurator op maat jou die tevreden klanten geeft? In dit blog lees je hoe dat zit.

1. Een productconfigurator helpt jouw klanten

Met een productconfigurator op maat help je jouw klanten hun gewenste product te vinden. Ook als je die niet in de winkel of webshop hebt staan. Door bijvoorbeeld extra kleuren of een specifiek formaat aan de productconfigurator toe te voegen. Hierdoor 

1. Door het juiste product te vinden

Elke potentiële klant is op zoek naar een specifiek product. Die zoektocht versnel je aanzienlijk als ze hun product snel kunnen opzoeken of zelf kunnen samenstellen. Met een productconfigurator bied je hen die laatste mogelijkheid.

2. Door snel een keuze te maken

Zodra jouw klanten het juiste product hebben gevonden, moeten ze snel een keuze kunnen maken. Een productconfigurator kan hen daarbij helpen door duidelijke en beknopte opties voor elk product te geven, waaronder afmetingen, prijsinformatie en beschikbaarheidsstatus.

3. Door direct te weten waar ze aan toe zijn

Dankzij een overzichtelijke product configurator op maat kunnen klanten dus snel een keuze maken. Bovendien weten ze precies wat er allemaal mogelijk is op het gebied van materiaal, kleur, afmetingen en prijs. Daardoor hoeven ze niet de hele website door te spitten. Dankzij de configurator weten ze dus direct waar ze aan toe zijn.

Dit geldt niet alleen bij de productkeuze, maar ook tijdens het bestelproces. Een productconfigurator kan namelijk een actueel besteloverzicht bieden met alle relevante informatie zoals prijzen, levertijden en eventuele kortingen of promoties.

4. Door het product te krijgen dat ze willen

In de huidige 24 uurs-economie wil iedereen dat zijn of haar wensen onmiddellijk worden vervuld. De komt jouw klanten tegemoet door een productconfigurator op maat opties te laten aanbieden. Dus niet alleen jouw huidige producten, maar ook varianten daarop die jij snel kunt maken. Zoals een extra kleur. Hiermee vergroot je de kans dat klanten het product krijgen dat ze willen. En dus de kans dat ze iets bij jou kopen. Bovendien geef je klanten meer om uit te kiezen. En dat is belangrijk bij voordeel nummer 5.

5. Door van gedachten te kunnen veranderen

Jouw klanten moeten van gedachten kunnen veranderen, ook tijdens het bestelproces. Door een overzicht van alle mogelijke kleuren, afmetingen, materialen etc. kunnen ze zelf alternatieven samenstellen. En uiteindelijk op basis van prijs, levertijd of materiaal de keuze maken.

Tevreden klanten zijn goed voor jouw bedrijf

Tevreden klanten zijn goed voor jouw bedrijf. Ze kopen niet alleen meer, ze bevelen jou ook aan bij anderen. Een productconfigurator kan helpen tevreden klanten te creëren door hen een intuïtief bestelproces te bieden dat voldoet aan hun behoeften en verwachtingen.

Samengevat

Een productconfigurator op maat helpt jouw klanten om snel het juiste product te vinden en meteen te weten waar ze aan toe zijn. Zowel qua mogelijkheden als qua prijs. Hierdoor maak jij geïnteresseerden sneller klant en zijn jouw klanten tevredener. Win-win!