Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Heeft uw hond Giardia?

Een hond is vaak een van de belangrijkste dingen in uw leven. U wilt uw trouwe viervoeter dan ook graag beschermen tegen ziektes, parasieten en andere ongemakken. Het is dan ook erg belangrijk om het gedrag van uw hond te kennen. Zo weet u, wanneer uw huisdier ander gedrag vertoont, snel dat er iets niet helemaal goed zit. Een voorbeeld van een parasiet waardoor het gedrag van uw hond kan veranderen is Giardia. In deze blog leest u alles over deze vervelende maar behandelbare parasiet. Lees dus snel verder!

De Giardia parasiet

Niks is vervelender voor u en uw hond dan het oplopen van een nare ziekte of last hebben van een parasiet. Toch is een giardia bij honden een van de meest voorkomende parasieten. Vaak zal deze parasiet niet gelijk leiden tot klachten, maar bij zwakke en jongere honden kan het diarree tot gevolg hebben. Het is vaak lastig om van deze diarree af te komen en komt vaak ook terug. Uw hond zou deze parasiet op kunnen lopen door van straat te eten, of door het likken aan de poten. Ook mensen kunnen besmet raken met deze parasiet, het is namelijk een zoonose. Ook voor mensen geld dat ze deze parasiet buiten op kunnen lopen, kleine kinderen lopen dan ook een groter risico door het spelen op straat en in de zandbak. 

Symptomen

Zoals eerder vermeld is het van belang uw hond goed in de gaten te houden. Zo merkt u, als uw hond giardia heeft opgelopen, sneller dat er wat aan de hand is. Bij giardia dient u vooral te letten op de ontlasting. Het hoofdsymptoom is namelijk hardnekkige en chronische diarree. De diarree is slijmerig, brijachtig en stinkend. Ook kan het zijn dat uw hond wat gewicht verliest en iets slomer is dan normaal. Bij giardia is er geen sprake van verlies van eetlust.

Zo komt uw hond ervan af

Wanneer uw hond last heeft van de giardia parasiet, doet u er goed aan om een bezoek te brengen aan de huisarts. Een behandeling bestaat uit een meerdaagse kuur met Fenbendazol of Metronidazol. Om er zeker van te zijn dat uw huisdieren geen last meer krijgen van de parasiet dienen alle huisdieren behandeld te worden en dient u uw handen te wassen na contact met de huisdieren. 

 

https://nl.bellfor.info/