Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Welke voedingsstoffen heb je nodig om spieren te kweken?

Nu iedereen weer terug is van vakantie is het tijd om weer terug te gaan naar het werk of naar school en niet te vergeten: naar de sportschool. Na een gezellige zomervakantie en een leuke zomerperiode met veel drankjes op het terras, vaak uit eten en een lekker ijsje hier en daar is het najaar voor veel mensen een tijd om weer aan de lijn te denken. Ook als je spieren wil kweken is het belangrijk om gelijk weer naar de sportschool te gaan en een beetje te letten op je voeding. Maar welke voedingsstoffen zijn nu echt belangrijk? Dat vertellen wij je graag in dit blog!

 

Eiwitten

Door te trainen en je spieren goed te gebruiken zul je schade aan de spiervezels veroorzaken. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller zullen herstellen en dragen bij aan het behoud en de groei van je spieren. Eiwitten vind je vooral in kwark, vlees, peulvruchten etc. Maar het kan erg lastig zijn om genoeg eiwitten binnen te krijgen, vooral als je ook nog eens veganistisch eet. Dat is waar eiwitshakes de uitkomst bieden. Zo ben je met een shake met vegan protein poeder snel voorzien van de benodigde eiwitten.

 

Koolhydraten
Om je spieren optimaal te laten herstellen na een intensieve training en te zorgen voor maximale spiergroei is het eten van koolhydraten ideaal. Door het eten of drinken van koolhydraten tijdens je training geef je je energie een boost en train je harder. Bij voorkeur eet of drink je een maaltijd met eiwitten en koolhydraten binnen 30 tot 60 minuten na je training. 

 

Vetten
Nu horen we je denken: ‘Vetten?! Maar ik wil toch juist gezond eten en afvallen?’.  We snappen deze reactie volkomen, echter word je van vetten eten niet per se ‘vet’. Lichaamsvet ontstaat namelijk door een overschot aan calorieën. Het maakt hierbij niet uit of deze calorieën uit koolhydraten, eiwitten of vetten komen. Daarnaast zijn vetten erg goed voor je hormoonhuishouding. Vetten regelen namelijk de testosteronbalans en daarmee ook de afscheiding van het groeihormoon voor de spiergroei.  Wel zijn er vetten die wat minder gezond zijn zoals transvetten. Deze vind je voornamelijk in snacks.

 

https://superfoodies.nl/