Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Hoe een afgestudeerde besluit over een carrière: 12 stappen om doelen te bereiken

vacatures

Oudere studenten en afgestudeerden zullen een moeilijke keuze in het leven hebben: wat te doen? Een paar eenvoudige tips zullen hen helpen beslissen.

Maak een cv en registreer u op zoeksites voor banen. De afgestudeerde heeft geen werkervaring, maar het is mogelijk om de opleiding, de studieresultaten en de vaardigheden die daarbij hebben geholpen te omschrijven. In het cv van de afgestudeerde wordt de aandacht gevestigd op informatie over de deelname van studentactivisten van universiteiten aan scholen, beschrijvingen van creatieve neigingen, intellectuele en sportieve prestaties. Misschien was je vrijwilliger bij het FIFA-kampioenschap of de Olympische Spelen, werkte je parttime of had je een stage, ook al was het maar van korte duur – beschrijf het maar. Het is vermeldenswaard dat er aanvullende cursussen worden gegeven, bijvoorbeeld op het gebied van timemanagement, conflictmanagement en leiderschapsontwikkeling.
Werk je cv elke dag bij. Verander de datum van publicatie op de site zodat deze bovenaan de zoekresultaten komt voor werkgevers die jonge specialisten aanwerven voor startposities.
Stuur je cv rechtstreeks naar werkgevers. Als je op zoek bent naar een fulltime baan, kun je het beste je cv aan het begin van de zomer indienen, als je opleiding ten einde loopt. Als je voor 20 uur per week tijdelijk werk zoekt, kun je op elk moment de werkgever aanschrijven. Met een tijdelijke aanstelling doe je ervaring op op verschillende projecten en bij verschillende bedrijven is het nuttig voor een loopbaan.
Stuur uw cv naar wervingsbureaus, zoek naar recruiters op sociale netwerken, bel ze rechtstreeks. Als de recruiter je leuk vindt, slaat hij je cv op in de database en belt hij je wanneer er een passende vacature vrijkomt.
Let op stages die worden aangeboden door grote buitenlandse of Russische bedrijven. Dit is een geweldige kans om niet alleen jezelf op één afdeling uit te proberen, maar ook om te zien hoe verschillende teams werken. Daarnaast betalen bedrijven stagiaires een goed salaris. Meestal beginnen bedrijven met het werven van stagiaires in het voorjaar, wanneer het schooljaar eindigt. Een stage kan tot drie jaar duren, maar doorgaan is niet eenvoudig: je moet verschillende stadia van selectie doorlopen, beginnend met tests voor verbale en numerieke perceptie van informatie en eindigend met een competentiegesprek en een assessment center.
Vraag je universiteit naar partnerstages. Veel onderwijsinstellingen sluiten overeenkomsten met uitzendbedrijven voor studentenstages en stages. Als je vloeiend vreemde talen spreekt, kun je ook deelnemen aan de internationale uitwisselingsprogramma’s voor studenten van de universiteit. Dit levert grote voordelen op bij het vinden van werk bij grote internationale bedrijven. Teken een contract voor de duur van een betaalde stage. Gewetensvolle werkgevers sluiten een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, geven een inhuuropdracht uit en stellen een werkboek op als de stagiair er geen heeft. Een contract voor bepaalde tijd biedt de student of afgestudeerde dezelfde voorwaarden als andere werknemers: vakanties, bonussen, enz.

Pas uw socialemediaprofielen aan op de baan waarvan u droomt. U moet erop voorbereid zijn dat uw pagina niet alleen door vrienden wordt bekeken, maar ook door werkgevers. De informatie op de pagina moet de adequaatheid van het gedrag aantonen, of nog beter – de kwaliteiten weerspiegelen die de werkgever in jou zou willen zien. Zo zullen foto’s van cursussen, wedstrijden, posts over reizen of tentoonstellingen zeker de aandacht trekken. Opmerkingen over persoonlijke, religieuze of raciale onderwerpen kunnen de ervaring bederven.
Bepaal uw prioriteiten bij het kiezen van uw eerste baan. Is het team en het team het belangrijkst voor jou? Interessante verantwoordelijkheden het belangrijkst? Salaris? Groeivooruitzichten?
Bestudeer de functieomschrijvingen. Ze geven een idee van het salaris, de verantwoordelijkheden en de locatie van de werkplek. Om meer te weten te komen over het werkklimaat en de groeiperspectieven, raad ik je aan om aandacht te besteden aan de manager die het interview afneemt, aan de medewerkers die je op weg naar het interview ontmoet, om het kantoor in te richten. Vraag tijdens het sollicitatiegesprek hoeveel jonge professionals die zijn begonnen, zoals jij, in het bedrijf zijn gevorderd. Vraag ook waar de werknemer die eerder deze functie bekleedde, momenteel werkt. Het is een goed teken als hij bijvoorbeeld is verhuisd naar een andere afdeling van het bedrijf of promotie heeft gemaakt.
Wees niet bang om open vragen te stellen tijdens het interview, verduidelijk alles wat u interesseert. Vaak schamen jonge professionals zich voor het specificeren van het salaris: staat het vermeld voor of na aftrek van de inkomstenbelasting? Ze stellen ook geen verhelderende vragen over werkverantwoordelijkheden, werkschema, vragen niet naar het opleidingssysteem en carrièremogelijkheden. Het is niet goed. Deze vragen tonen uw interesse.
Probeer op te vallen tussen andere kandidaten. Lees over het bedrijf en concurrenten, denk na over het antwoord op de vraag, wat je interesseerde in deze functie en dit bedrijf. Door interesse en respect te tonen voor uw werkgever, krijgt u een voorsprong.
Schrijf na het sollicitatiegesprek een motivatiebrief om contact te houden met de werkgever en bevestig je wens om voor het bedrijf te werken. Hiermee kunt u de aandacht op uzelf vestigen, informatie toevoegen die niet werd genoemd tijdens de persoonlijke ontmoeting. Voeg certificaten of diploma’s toe aan de brief als u deze niet bij u had.

In de finale rest het alleen om iedereen een interessante baan en een goede leider op een nieuwe plek te wensen.

https://vacatures.today/cat/Logistics5.html

https://www.vindazo.be