Van 5 Tot 9
Image default
Mode en Kleding

Wat is duurzame bedrijfskleding?

Wat is duurzame bedrijfskleding nou eigenlijk? Dat vragen veel mensen zich nog steeds af. Veel mensen willen graag iets milieubewuster zijn maar krijgen het niet voor elkaar door onwetendheid. Het onderwerp duurzaam zijn word steeds populairder en meer noodzakelijk! Er gebeurd op het moment veel milieuvervuiling en dat wil de mensheid zoveel mogelijk tegen gaan.Je kan dit al tegen gaan door bijvoorbeeld duurzame bedrijfskleding of duurzame tassen te gebruiken.

Milieuvriendelijke wijze

Duurzame bedrijfskleding word geproduceerd op milieuvriendelijke en eerlijke wijze. Met milieuvriendelijke wijze word bedoeld dat de stoffen die worden gebruikt niet schadelijk zijn voor de natuur. Ze gebruiken bijvoorbeeld Acryl, Nylon, Katoen of wol. Ook worden de afvalstoffen niet willekeurig in de sloot gedumpt maar milieuvriendelijk verwerkt. De eerlijke wijze van het proces betekend dat de werknemers een eerlijk en goed loon krijgen en dat de arbeidsomstandigheden goed zijn om in te werken. Dit word allemaal gecontroleerd door de inspectie. Meestal krijgt de kleding hierdoor ook een bepaalde stempel op het product om te laten zien dat het eerlijk is gemaakt. Misschien herken je deze werkwijze wel bij de productie van cacao bijvoorbeeld, hierbij zet Fairtrade zichzelf in voor eerlijke werkomstandigheden en goed betaalde cacao boeren. De producten die hieruit ontstaan krijgen een Fairtrade stempel op hun product.

 

Voordelen van duurzame bedrijfskleding?

Wat zijn de voordelen van duurzame bedrijfskleding? Hoezo is het waard om hierin te investeren? Dat je het milieu helpt is al een groot punt voor de meeste mensen. Maar toch kent het meer voordelen dan je had gedacht! De duurzame stoffen drogen namelijk sneller. Omdat de duurzame stoffen echte natuurproducten zijn is het ook gezonder voor je lichaam. Er zijn geen chemische materialen voor gebruikt. De duurzame materialen die gebruikt zijn gaan ook langer mee, dus het bespaard je op lange termijn ook nog eens geld!

https://www.shirtsenzo.nl/duurzame-bedrijfskleding/