Van 5 Tot 9
Image default
Mode en Kleding

Jaren 80 kleding

Wanneer je 40 jaar terug de tijd in gaat kom je al snel een hele andere kledingstijl tegen dan die wij tegenwoordig gewend zijn. Zo was de jaren 80 kleding een stuk kleurrijker en werd er veel meer gebruik gemaakt van de kleuren goud, zilver, neon en glitterkleuren. Hierbij werden veel sierraden gedragen om de outfit helemaal compleet te maken.

 

Verschil in jaren 80 kleding man en vrouw

Tussen de man en vrouw waren veel dezelfde items gedragen, maar waren er ook kleine verschillen. Vrouwen droegen vooral veel sportkleding en wijde kleding. Complete sportpakken werden ook veel gedragen. Daarnaast gingen steeds meer vrouwen het bedrijfsleven in, waardoor de zakelijke kleding ook steeds meer gedragen werd door vrouwen. Bij de mannen was de sportieve kleding ook erg in. Naarmate later in de jaren 80 werd de kleding ook steeds kleurrijker. De sportkleding kreeg meer kleur, maar mannen gingen ook steeds vaker gekleurde bloesjes dragen. Hierdoor werd de welbekende zomerse Hawaii blouse steeds populairder.

Kleding jaren 50 en 60

In de jaren 70 werden veel standaardkleuren gedragen, in de jaren 80 werd de kleding juist weer een stuk kleurrijker. In de jaren 50 en 60 was dit weer anders. Dit was de tijd van de rock en roll en hierdoor werd er ook rock en roll kleding gedragen. Rock en roll is een stoere muziekstijl waarbij dan ook stoere kleding gedragen werd. Bij deze stoere kleding hoorde dan bij de mannen een dikke vetkuif en een glimmende auto. Vaak droegen de mannen een overhemd met een print en een bretels om het af te maken. Vrouwen droegen vaak een jurk met een bandana om de outfit af te maken. Bekende merken voor rock en roll kleding zijn Hell bunny, Hearts en roses of Collectif. Tegenwoordig is het nog steeds mogelijk om deze kleding te kopen.

https://simsalabimwebshop.com/jaren-80-kleding/