Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Moderne daken: belangrijkste modellen en trends

De hedendaagse bouwprojecten wedden op moderne daken, die meer verfijning en elegantie geven aan de gevels van de huizen. Het heeft opties voor alle smaken en bouwstijlen, van de ingebedde modellen tot de schijnbare.

De bewoners moeten bij het kiezen van de ideale dakbedekking voor thuis, de voorkeur geven aan een bestendig model, waterdicht, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is het noodzakelijk om op de hoogte te blijven van nieuwe trends die door moderne huis plannen worden gelanceerd.

Moderne dakbedekking modellen

 

Zichtbare daken
De zichtbare daken zijn die welke zichtbaar zijn aan de voorgevel. Ze zijn meestal aanwezig in traditionele projecten en, afhankelijk van het materiaal, voegen ze een vleugje moderniteit toe aan de woning. Anderzijds zijn de ingelegde daken volledig modern, verbergen zij de helling van de dakpannen en waarderen zij een nieuw concept van bedekking van de constructies.

Glazen dakbedekking
Het glazen dak is ongewoon en anders, maar het wordt langzaam maar zeker steeds populairder in de bouwsector. Zo kunt je profiteren van de natuurlijke verlichting en tegelijkertijd van het landschap genieten. In dit geval is het huis beschermd tegen zon en regen, maar kunnen de bewoners de natuur observeren zonder hun huis te verlaten.

Aangezien dit type dakbedekking gebruik maakt van daglicht, is het een uitstekende optie voor wie wil besparen op elektriciteitsrekeningen.

Zadeldak
Het zadeldak komt meestal voor in traditionele projecten, maar het kan ook worden aangepast aan een moderne constructie. De constructie heeft vele voordelen, zoals het bouwgemak en de afvoer van regenwater. Bovendien draagt wie in dit model investeert bij tot de circulatie van lucht in de woning.

Schilddak
Dit type dak is heel gebruikelijk in klassieke huizen, maar het ziet er ook fantastisch uit op projecten in hedendaagse stijl. Het grote geheim om dit structuurmodel in een modern project in te passen is het te combineren met rechte lijnen en horizontale vormen.

Groen dak
Een groendak is een architectonische oplossing die als modern en duurzaam wordt geclassificeerd. Het dak is opgebouwd uit vegetatie, aarde, waterdoorlatend weefsel, drainage system, wortelbarrière, waterdicht membraan en dak. Wie voor deze architectonische oplossing kiest, moet een architect in de arm nemen die gespecialiseerd is in ecologische dakbedekking.

Metalen dak
De metalen tegel versterkt het ontwerp van de woning en zorgt voor thermo-akoestisch comfort. Dankzij geavanceerde technologie bieden de metalen tegels lichtheid, sterkte en verfijning zonder warmte uit te stralen of vocht op te nemen, en zijn ze zelfs bij zware regenval nog geruisloos.

Dankzij de eenvoudige installatie en de verschillende lengtes kan worden bespaard op structuur en arbeid. Bovendien heeft het innovatieve ontwerp gevarieerde kleuren die de gevel een speciale toets geven.

Vezelcement dak
Daken gemaakt van vezelcement zijn veelzijdig en kunnen zich aanpassen aan de vereiste behoeften. Ze zijn niet alleen economisch, maar ook esthetisch verantwoord, omdat ze met acrylverf kunnen worden beschilderd.

Dit type dekking is goed bestand tegen weersinvloeden, waardoor het een uitstekende keuze is voor bouwwerkzaamheden. Bovendien is het mogelijk modellen te gebruiken die zijn ontworpen om thermisch comfort te bieden door de warmte-uitwisseling tussen omgevingen te verminderen.