Van 5 Tot 9
Image default
Woningen

Oplossing huizenmarkt 2022 tot 2027

Jouw inkomen en spaargeld bied jou geen oplossing om een huis te kopen? Problematiek op de woningmarkt wordt alleen maar erger. Lexwonen verwacht stabiele woningprijzen met parallel lopende marktwaardes pas na 2027.

Lexwonen heeft de oplossing vanaf 2022 tot en met 2027. Op de volgende wijze kan je toch een huis kopen.

  • Samen met ouders een huis kopen
  • Huis kopen met je broer of zus
  • Met vrienden een huis kopen
  • Ouderlijk huis kopen
  • Hoe je moet overbieden

Navigeer naar Lexwonen.nl als je meer wil weten over hypotheken met familie tot 4 personen en het hoger bieden. Ook voor ouderlijk huis kopen en de mogelijkheden.

Met ouders een huis kopen

Stel je nu voor dat je samen met je ouders een huis wil kopen. Iedereen wordt eigenaar en je bent uiteraard verplicht om ingeschreven te staan op dat adres.  Hebben ouders overwaarde dan kan dat gebruikt worden voor de gezamenlijke nieuwe woning. Uiteraard is het van belang dat de notaris alles duidelijk omschrijft en regelt.

Je krijgt op maximaal 1 huis een overbruggingshypotheek. Moeten er 2 woningen verkocht worden dan zal je 1 huis eerder moeten verkopen. Met 4 personen kan je meer lenen en is er meer eigen geld.

Ouderlijk huis kopen

Als je het huis van je ouders koopt hoef je niet te overbieden. Dit scheelt je heel veel eigen geld. Verder mogen je ouders je ook nog het huis goedkoper verkopen zonder dat de belastingdienst hier iets van vindt. Huis kopen van je ouders mag tot de WOZ-waarde. Wil je hier meer van weten kijk dan op lexwonen.nl.

Huis met broer of zus kopen

Oplossing huizenmarkt

Hypotheek met je zus of je broer is sinds 2021 hot. Wekelijks melden zich veel familieleden. Vaak wordt er wel erg makkelijk over gedacht. Ook als je met je broer een huis koopt dan moet je samen met je broer ingeschreven staan en ook daadwerkelijk onder één dak wonen. Zo maar het huis verlaten kan niet. Doe je dit toch dan wordt de hypotheek opgeëist. Ook de fiscus zal met een naheffing komen.

Een huis kopen is anders dan huren. Huur je een woning dan kan je er uit wanneer je dat zelf wil. Ga vooraf goed zaken bespreken.

Met vrienden een huis kopen oplossing huizenmarkt

Je hoeft niet perse binnen de familie een huis te kopen met 4 personen. Dezelfde regels gelden  als 4 vrienden samen een hypotheek aangaan. Ook met vrienden geld dat de notaris een belangrijk persoon is adviseert en regelt.

Helaas is hoger bieden op een woning de norm. Lees alles over een hoger bod doen op de homepage van lexwonen. Ga nooit een bod uitbrengen zonder dat je de taxatiewaarde weet.  Het hoger bieden op een woning met meerdere personen is de oplossing om op de huidige woningmarkt te kunnen kopen.

Alles wat je hoger bied dan de taxatie zal je met eigen geld of met overwaarde moeten betalen. Vraag Lexwonen naar de oplossing in deze lastige woningmarkt.