Van 5 Tot 9
Image default
Mode en Kleding

Organic kleding

Wat is Organic Kleding?

Ben jij opzoek naar Organic kleding of overweeg je Organic kleding te kopen? Lees dan deze blog verder want ik er alles over vertellen! Er zijn vele voordelen aan Organic keding en daar gaan wij het met jou over hebben. Het milieu verbeteren, iedereen wil het en we zijn er met zijn allen hard mee bezig. We stappen over naar Elektrische auto’s, we kopen zonnepanelen en overheden laten massaal windparken bouwen. Met allemaal een doel voor ogen. Het milieu verbeteren. Jij kan zelf ook wat aan het milieu doen door bijvoorbeeld organic kleding te kopen. Biologische kleding wordt op een speciale manier gemaakt en het verschilt daarom ook van gewone kleding.

Hoe wordt Organic Kleding gemaakt?

De kleding wordt gemaakt van katoen, het verschil tussen organische kleding en normale kleding ligt hem in de productie ervan. Bij de productie van normale kleding komen er veel schadelijke stoffen vrij. Soms is er zelfs nog sprake van kinderarbeid. Ook kan het zo zijn dat er bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Bij het verbouwen van Organisch katoen wordt ook wel gebruik gemaakt van veel strenge regels. Er mogen bijvoorbeeld geen schadelijke stoffen meer vrijkomen en hierdoor kan jij een steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu. De voordelen van Biologische kleren hier even op een rijtje:

–        Het zorgt voor minder uitstoot

–        Geen gifstoffen

–        Minder water verspilling

–        Beter voor je huid

Maar hoe kun je nou eigenlijk weten of je kleren biologisch zijn? Een echt organisch kledingstuk is gemaakt volgens de regels en richtlijnen van de biologische landbouw. Het wordt gecertificeerd door een erkende organisatie. Zij controleren de kleren ook. Je kunt deze certificering terug vinden in het label van de kleding. Wil jij nou meer weten over biologische kleren? Bekijk dan dit artikel over organic kleding.

https://www.shirtsenzo.nl/organic/