Van 5 Tot 9
Image default
Woning en Tuin

Plaats uw tuinklus online

Een berk snoeien dat doet u niet zomaar zelf. Een veilig plan en dito aanpak zijn noodzakelijk. Het gevaar is anders dat de berk beschadigd raakt en eventueel zelf overlijdt. De berk is een bijzonder kwetsbare boom. De Betula, zo staat de berk ook wel bekend, omvat een compleet geslacht van bomen. De berkenboom-familie, de Betulaceae, vindt u voornamelijk op het noordelijk halfrond.

We hebben het hier over winterbestendige bomen die ook op IJsland en Groenland een oorsprong hebben. De verse bast heeft soms een witte kleur en soms ook rood of bruin. Qua bloeiwijzen kan onderscheid gemaakt worden tussen een mannelijke en een vrouwelijke variant met beide eigen kenmerken. Belangrijk om te weten is dat het snoeien van berken het beste in de herfst of de winter kan gebeuren. Dit heeft te maken met de krachtige sap-stroming van de boom. U snapt dat het snoeien een klus is voor een professionele hovenier.

Carport maken? Vraag online offertes aan.

Een carport bouwen en kosten die daar mee samenhangen. Is dit een onderwerp dat u aanspreekt? Op www.vergelijkhoveniers.nl krijgt u snel meer info! Wist u dat er zowel enkele als dubbele carports zijn? En dat beide voor veel gemak kunnen zorgen? Stel u besluit vandaag dat er een gloednieuwe carport in uw voortuin komt. Dat betekent dat u een droge en veilige plek voor het stallen van de auto, de fietsen, de caravan of camper, de motor of willekeurig welk ander voertuig ook creëert. Op korte termijn en zeker ook voor een langere periode.

Het zelf ontwerpen en plaatsen van een carport is niet aan te raden. Dit is echt een ingewikkelde klus die vraagt om vakmanschap. Wat betreft ontwerp, materialen en gereedschap. En laten we de geldende wetgeving en regels in uw stad en/of gemeente niet vergeten. Vergunningsvrij bouwen is zeker mogelijk, maar niet per definitie altijd en overal. Wilt u meer weten over alles wat er komt kijken bij een carport, laat het ons weten! We delen onze kennis graag.

https://www.vergelijkhoveniers.nl