Van 5 Tot 9
Image default
Particuliere dienstverlening

Waar moet ik rekening mee houden bij passief bouwen?

Passief bouwen is de toekomst als het gaat om woningbouw. Maar voor veel mensen die plannen hebben voor nieuwbouw of grondige renovatie zijn er veel vragen. Voordat u aan de slag gaat met een passiefhuis bouwen is het verstandig om u goed te laten informeren over alle energiebesparende maatregelen die u kunt nemen, zowel bij de bouw van de woning als later wanneer het huis in gebruik wordt genomen. Het gaat dan niet alleen om voor de hand liggende zaken zoals isolatie, maar ook over het gebruik van bepaalde materialen zoals energiebesparende kozijnen en deuren. Als u hier bij de bouw al rekening mee houdt komt u later niet voor extra kosten te staan.

Alle huizen moeten in de toekomst duurzaam worden

Het verduurzamen van woningen is een speerpunt van de overheid. Passief bouwen moet worden toegepast op nieuwbouw, maar ook bestaande woningen moeten energiezuiniger worden gemaakt. Dit gaat soms om het treffen van ingrijpende maatregelen waar de nodige kosten mee gemoeid zijn. Veel huiseigenaren, zowel corporaties als particulieren en investeerders willen hier meer over weten voordat zij hiervoor kosten gaan maken. Komen er subsidies, welke maatregelen zijn het meest effectief? Het is begrijpelijk dat u, als u voor de keus staat wat u gaat bouwen of hoe u gaat renoveren, behoefte heeft aan goed advies. En gelukkig kunt u advies over passief bouwen nu heel gemakkelijk inwinnen.

Bij wie kan ik terecht voor advies over een energiezuinig passiefhuis bouwen?

Wilt u een passiefhuis bouwen, dan kunt u advies inwinnen bij het Passiefhuiscentrum in Deurne. Verschillende bedrijven uit Nederland en daarbuiten hebben hier een stand. Hier kunt u advies inwinnen over isolatie, zuinige vloerverwarming, zonnepanelen, dubbel glas en andere maatregelen die bij passief bouwen aan de orde komen. Een passiefhuis bouwen is een hele uitdaging, maar met de juiste adviezen en hulp van bedrijven die hier ervaring mee hebben is het zeker te realiseren. De woning is klaar voor de toekomst en u kunt er de komende decennia met veel plezier gaan wonen of het huis met een gerust hart verhuren of verkopen als het om een investering gaat.