Van 5 Tot 9
Image default
Meubels

Een fijn kinderbureau uitzoeken voor jouw oogappeltje

Heeft jouw kind de leeftijd bereikt waarin het toe is aan zijn of haar eerste kinderbureau? En wordt het tijd om samen een leuk kinderbureau uit te zoeken? Ga dan op zoek naar een leuk kinderbureau voor jouw oogappel. Er is heel veel mogelijk binnen de kinderbureaus. Van klassiek, modern tot en met verstelbare tekentafels. Wat voor kinderbureau past goed bij jouw kind? Ontdek het in deze blogtekst.

Wat is de juiste hoogte?

Een juiste werkhoogte is erg belangrijk. Een ergonomische werkhouding al jong aanleren, voorkomt klachten op latere leeftijd. Een goede houding is belangrijk voor zowel nek als rug. Een te hoog kinderbureau zorgt ervoor dat je kind de schouders en ellebogen te hoog optrekt. Wat slecht is voor de rug- en monnikskapspieren. De meeste kinderbureaus zijn vaak in hoogte net zo hoog als het werkblad voor volwassenen. Deze kinderbureau’s zijn dan geschikt voor naar schoolgaande kinderen. Voor peuters en kleuters zijn een kindertafel en stoeltjes geschikt, welke veelal een hoogte kennen van ca. 50cm. Kies een bijpassende kinderbureaustoel die in hoogte verstelbaar  is, zodat je kind prettig kan werken.

Hoe lang moet het kinderbureau meegaan?

Het liefst heb je als ouder dat een kinderbureau lang mee kan gaan, zodat je kind er zowel in de basisschool als middelbare schooltijd aan kan werken. De wat meer neutrale designs en standaardhoogte van 70 cm zijn hiervoor geschikt. Qua duurzaamheid bepaalt de materiaalkeuze en de kwaliteit van dit materiaal hoe lang het kinderbureau mee kan gaan. Kinderbureaus worden doorgaans gemaakt van spaanplaat, mdf en massief hout, zoals grenen bijvoorbeeld. Hierbij kan de opmerking worden geplaatst dat spaanplaat het minst lange levensduur heeft. Spaanplaat is namelijk vaak gevoelig om aan de randen af te brokkelen en is een zeer licht materiaal waar bij te hoge belasting leidt tot doorzakken en kromtrekken. Ook is spaanplaat zeer slecht bestand tegen vochtigheid. Zowel massief hout als MDF kinderbureaus gaan eenvoudig 10 jaar mee.

Hoe diep moet het bureau zijn?

Veel kinderbureaus zijn minder diep dan voor volwassenen. Waar het echter voor je kind meestal fijner zal zijn in de praktijk dat het ook een diep bureau heeft. Zeker wanneer de kinderen ouder zijn en hun huiswerk willen maken met een boek en schrift onder elkaar. Of een computermonitor met desktop kwijt willen kunnen. 

Wat vinden jullie mooi?

Een kinderbureau moet zowel door kind als ouders mooi worden gevonden. Je kind moet er uiteindelijk aan spelen en werken. En iets waar jullie als ouder niet achter staan, zullen jullie niet willen aankopen. Kies daarom een kinderbureau wat je kind ook mooi vindt en praktisch fijn vindt. Want als dit niet helemaal het geval is, wordt er door je zoon of dochter maar weinig achter het kinderbureau gezeten en zoekt het een andere plek in huis op. Dat zou zonde zijn van de aankoop, als deze hierdoor weinig wordt gebruikt. 

Welke spullen zoal opbergen?

Kijk ook goed wanneer je een kinderbureau gaat kopen,hoeveel en wat voor soort opbergvakken het heeft. Veel kinderbureaus zijn uitgerust met enkele lades of een heel zijpaneel. Waar je gemakkelijk spullen in kunt opbergen. Denk goed na wat voor jouw kind handig zal zijn.

Kijk voor meer inspiratie en leuke ideeën op: https://www.emob.nl/kinderkamer/kinderbureaus