Van 5 Tot 9
Image default
Woning en Tuin

Kies voor overgordijnen!

Bij het kiezen van raambekleding is het soms moeilijk om te bepalen wat je nu echt wilt hebben. Zo kan je kiezen tussen veel verschillende soorten decoratie zoals rolgordijnen, jaloezieën en overgordijnen. Veel mensen komen dan al snel uit op overgordijnen dit komt doordat overgordijnen gemaakt zijn van een dikkere structuur. Op deze manier zorgen overgordijnen ervoor dat het zonlicht niet makkelijk naar binnen kan schijnen. Daarnaast zorgt het ook voor een goede isolatie en wordt het in de zomermaanden niet heel warm. Overgordijnen zorgen vaak ook voor een betere sfeer, dit komt doordat je de gordijnen kan bestellen in verschillende kleuren die wellicht passen bij je inboedel. De werking van deze gordijnen is ook eenvoudig, je maakt de gordijnen open door ze horizontaal uit elkaar te trekken. Je wilt dit natuurlijk niet te hard doen omdat de kans dat je ze kapot maakt dan groot is.

 

Leuke houten jaloezieen voor een natuurlijke look

Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor een natuurlijke look binnen hun woning. Zo moet er ook goed gekeken worden naar raambekleding en hoe je deze zo sfeervol mogelijk kunt maken. Zo kan je ook kijken naar houten jaloezieen die je heel eenvoudig kan monteren op je ramen. Op deze manier kan je genoeg privacy hebben als je dit wilt en kan je hem altijd open en dicht maken met een koordje. Daarnaast kan je met houten jaloezieen ook de lichtinval bepalen en kan je ze op een kiertje zetten of zelfs helemaal dicht. Je hebt echter wel veel verschillende soorten hout en is het verstandig om hier eerst goed naar te kijken. Zo kan je regelmatig kiezen uit meerdere kleuren en kan het handig zijn om iets te kiezen wat aansluit op je inboedel. Jaloezieën zijn vooral ideaal als je kijkt naar kleinere ramen, zo kan je denken aan een slaapkamerraam. Door middel van meerdere lamellen die in de jaloezie zit kan je hem dicht maken en open maken, dit doe je door aan een koordje te trekken.

 

Raambekleding op maat

Als je besluit om raambekleding te kopen is het natuurlijk van belang dat je dit op maat doet. Zo heb je veel verschillende maten en moet je zelf goed de maten opmeten van je raam. Zo moet dit vaak precies passen en mag hier dan niks van afwijken. Bij rolgordijnen en jaloezieën is dit extra van belang omdat dit precies goed in je raam moet passen. Bij overgordijnen ligt dit anders en heb je extra speling met kopen. Zo kan je een overgordijn kopen die een stuk langer is zodat die op de grond hangt. Bij de winkel waar je de raambekleding wilt kopen kun je vaak de maten doorgeven en op deze manier kan je alles op maat laten maken.