Van 5 Tot 9
Image default
Gezondheid

Voordelen van fysiotherapie

Artsen schrijven voor dat patiënten die bepaalde orthopedische aandoeningen hebben of herstellende zijn van orthopedische verwondingen of operaties fysiotherapie moeten ondergaan. Deze behandeling helpt patiënten hun functionaliteit en kracht te vergroten door middel van geïndividualiseerde revalidatietraining, oefeningen en behandelingen. Naast het vergroten van de mobiliteit en kracht, biedt fysiotherapie verschillende andere voordelen die uw algehele gezondheid en welzijn verbeteren.

FYSIOTHERAPIE ALS PREVENTIEVE BEHANDELING
Het doel van fysiotherapie Amsterdam is om de functionaliteit, mobiliteit en kracht van een patiënt te herstellen. Deze behandeling is erop gericht verdere schade aan het behandelde gebied te voorkomen en vermindert of elimineert de behoefte aan behandelingen zoals injecties en dergelijke.

Een operatie voorkomen Hoewel een operatie in sommige situaties onvermijdelijk is, kan fysiotherapie in sommige gevallen een operatie uitstellen of zelfs overbodig maken. Artsen zien chirurgie in de meeste gevallen als een laatste redmiddel. Zij schrijven andere behandelingen voor, zoals fysiotherapie, om het genezingsproces te bevorderen en symptomen zoals zwakte en pijn te verlichten.

Blessures voorkomen Een belangrijk aspect van fysiotherapie is het beoordelen van kwetsbare gebieden in het lichaam van een patiënt. Aan de hand van deze beoordeling kan de fysiotherapeut vaststellen hoe groot het risico op blessures is. Fysiotherapeuten stellen individuele plannen op om deze zwakke plekken te helpen versterken en blessures te voorkomen.

Hun oefeningen zijn gericht op specifieke groepen spieren, pezen en ligamenten die samenwerken om het gebied te versterken en blessures te voorkomen. In het geval van sporters kunnen fysiotherapeuten de risico’s en vroege tekenen van blessures bepalen. Met deze beoordelingen kunnen zij een preventie- of herstelplan opstellen om de veiligheid van de speler te waarborgen.

FYSIOTHERAPIE VOOR REVALIDATIE EN HERSTEL
Fysiotherapie helpt ook bij het versterken van het lichaam en het verbeteren van de beweging na een blessure of operatie. Patiënten met artritis die een heup-, knie- of andere gewrichtsvervanging nodig hebben, doen bijvoorbeeld een beroep op fysiotherapie om hen te helpen herstellen na een operatie.

Patiënten ervaren veel pijn tijdens het herstel van een operatie. Fysiotherapie verlicht deze pijn door therapeutische oefeningen te gebruiken die de orthopedische functies herstellen. Patiënten ondergaan manuele therapie technieken zoals gewrichts- en weke delen mobilisatie. Voor het herstel na een operatie is vaak het gebruik van pijnstillers nodig. Met consequente fysiotherapie kunnen patiënten hun behoefte aan pijnstillers verminderen, waardoor ze er niet meer afhankelijk van hoeven te zijn.

Door regelmatige lichaamsbeweging en fysiotherapeutische technieken kan het lichaam sneller en beter genezen, zodat patiënten geen geneesmiddelen hoeven te gebruiken om hun klachten te verlichten.

Fysiotherapie is zeer geschikt voor mensen die willen herstellen of hun mobiliteit willen verbeteren na een operatie of letsel. Fysiotherapeuten kunnen bewegingsgerelateerde problemen identificeren, diagnosticeren en behandelen. Als u bijvoorbeeld moeite heeft met het buigen van uw knie of elleboog, kan fysio Amsterdam u helpen uw mobiliteit terug te krijgen.