Van 5 Tot 9
Image default
Sport

Afvallen met een roeiapparaat

Je hebt besloten dat het nu echt tijd wordt om wat kilo’s af te vallen. Je hebt je ingeschreven bij een sportschool en gaat netjes twee keer per week sporten. Maar je ziet geen resultaat. Hoe kan dit? Dit kan misschien komen dat je doelloos bezig bent op verschillende fitnessapparaten. Wij gaan je helpen! De roeitrainer is zeer geschikt om wat kilo’s kwijt te raken. Het lijkt misschien een saai apparaat, maar is effectiever dan je denkt.

Goed afvallen met de roeitrainer

Met een roeitrainer gebruik je bijna alle spieren in je lichaam. Naast het bewegen van je lichaam, train je ook je spieropbouw. Een ander voordeel van de roeitrainer is de weinige belasting van je gewrichten. Doordat je gemakkelijke bewegingen vaak achter elkaar maakt, worden je gewrichten amper aangetast. Trainen op een roeitrainer is een goede manier om meer calorieën te verbranden. Het aantal calorieën die je verbrand is voor iedereen anders. Dit heeft te maken met je geslacht, spiermassa en basisconditie. Ook heeft het aantal verbrande calorieën te maken met het tempo die je volgt. Bijvoorbeeld wanneer je 70 kilo weegt en 30 minuten op de roeitrainer zit verbrand je ongeveer 277 calorieën. Dat is natuurlijk hartstikke veel. Dit bewijst wel weer hoe effectief het trainen op een roeitrainer is.

Waar moet je opletten tijdens het trainen met een roeitrainer?

Wil je aan de slag met het trainen of een roeitrainer, let dan even op de volgende aandachtspunten:

Bouw het rustig op.Belangrijk is om rustig te beginnen op een roeitrainer. Je lichaam is nog niet gewend aan dit apparaat of deze beweging. Begin dus niet direct met vier lange duurtrainingen, maar begin eerst met een keer per week en bouw dit dan rustig op.

Train met een goede houding. Je voert steeds dezelfde beweging uit tijdens het roeien. Hoe langer je roeit, hoe zwaarder de training wordt. Wanneer je niet de goede houding aan neemt krijg je hier blessures door, dit wil je natuurlijk niet. Vraag daarom altijd aan een instructeur of diegene naar je houding wilt kijken.

Afwisselen geeft resultaat. Als je resultaat wilt zien is het belangrijk dat je blijft afwisselen. Naar een paar weken is je lichaam gewend aan het roeiapparaat. Daarom moet je op den duur gaan afwisselen met trainingen. Dit kan je door af en toe een intervaltraining in te bouwen. Of door het trainen op andere apparaten zwaarder te maken.

Als je deze aandachtspunten volgt zal je merken dat het trainen met een roeitrainer super effectief is. Succes met afvallen door middel van de roeitrainer.

 

 

https://www.flowfitness.com/nl/